Kinijoje iškils ekologinis viešbutis

Kinijoje, netoli Šanchajaus, buvusiame 100 m gylio karjere bus pastatytas ekologinis viešbutis „Songjiang”, numatytas 400 gyventojų, pranešama leidinio „Inhabitat” tinklalapyje. Viešbučio žalio stogo, ant kurio bus pasėta žolė ir pasodinti medžiai, plotas sieks apie 3,5 tūkst. kv. metrų. Po stogu įsikurs restoranai, kavinės ir sporto centras.

Svarbų vaidmenį naujo viešbučio projekto autoriai skyrė vandeniui. Pastate numatytos povandeninės zonos gyventojams, akvariumai ir vandens kriokliai. Išnaudodamas geoterminę energiją, viešbutis galės išgauti elektrą, taip pat apšildyti patalpas.

Projekto autorė, firma „Atkins”, projektavo ir Bahreino Pasaulinį prekybos centrą, kurio dviejuose aukštuose buvo įrengti trys milžiniški propeleriai elektros energijai išgauti.

Tai ne pirmasis ekologinio viešbučio projektas pasaulyje. Kaip anksčiau buvo pranešta, Vokietijoje kempingas „Das Parkhotel” siūlo gyventojams numerius, įrengtus apdorotų betoninių vamzdžių viduje. Mokestis už naudojimąsi patalpomis renkamas pagal principą: „Mokėk, kiek gali”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.