Už 53 mln. litų bus baigta statyti 21 mokykla

Daugiau nei 53 mln. litų, gautų iš Privatizavimo fondo, padės baigti statyti 21 mokyklą ir paspartinti 13-os mokyklų pastatų statybos bei rekonstravimo darbus. Lėšas Švietimo ir mokslo ministerija paskyrė ne tik šiems, kai kur daugiau kaip dešimtmetį užsitęsusiems, darbams baigti, bet ir aprūpinti naujais mokykliniais baldais, kompiuteriais, autobusiukais.

Šiemet bus baigta statyti lietuviška Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazija (Šalčininkų r.). Ši mokykla buvo pradėta statyti dar 1997 metais, tačiau pritrūkus lėšų ir pabrangus statybos darbams investuotos lėšos buvo įšaldytos. Mokyklai užbaigti skirta per 200 tūkst. litų.

Už 2 milijonus 600 tūkst. litų bus baigtas statyti ir naujas Grigiškių „Šviesos” vidurinės mokyklos pastatas, tikimasi baigti statyti 202 vietų Vilniaus statybininkų rengimo centro bendrabutį. Vilniuje taip pat bus baigtas rekonstruoti nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos centrinis pastatas.

Rugsėjo 1-ąją Širvintose duris atvers nauja pradinė mokykla. Širvintų lopšelio-darželio „Pasaka” pertvarkymas į pradinę mokyklą prasidėjo 2004 metais. Panaudojus papildomas lėšas, šiemet jis bus visiškai baigtas pertvarkyti į pradinę mokyklą ir jaunesnių klasių mokiniai nuo rugsėjo mokysis atskiroje mokykloje. Baigti šiai pradinei mokyklai skirta daugiau nei 700 tūkst. litų. Atidarius pradinę mokyklą Širvintų mieste bus visiškai baigtas tvarkyti mokyklų tinklas. Skirtingo amžiaus mokiniai mokysis atskirose mokyklose: gimnazijoje, pagrindinėje, pradinėje.

Pagrindinei „Atžalyno” mokyklai atnaujinti dar anksčiau iš Mokyklų tobulinimo programos buvo skirta 2,5 mln. litų. Kaimo mokiniams pavežti Švietimo ir mokslo ministerija Širvintų rajono savivaldybei yra skyrusi 8 geltonuosius autobusiukus, dar vieną mokyklinį autobusiuką jie gaus šiemet.

Beveik du milijonai litų skirta Kauno rajono Babtų gimnazijos pastato rekonstrukcijai užbaigti ir naujam pastatui statyti. Statybos darbai šioje gimnazijoje truko nuo 2005 metų ir iki rugsėjo 1-osios bus užbaigti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.