Lenkijos premjero ir protestuojančių medicinos seserų konfliktas didėja

Trys iš keturių medicinos seserų, kurios jau savaitę neišeina iš Lenkijos premjero kanceliarijos, pirmadienį vakare pradėjo bado streiką, praneša dienraštis „Dziennik”.

Ketvirtoji medicinos sesuo dėl diabeto negali dalyvauti bado streike. Moterų reikalavimas vienas – susitikti su vyriausybės vadovu Jaroslawu Kaczynskiu (Jaroslavu Kačynskiu).

Antradienį 7 val. 19 min. – tokiu pačiu metu, kai prieš savaitę policija jėga nustūmė protestuojančias medicinos seseris nuo vyriausybės rūmų, – badauti pradėjo ir ant šaligatvio priešais vyriausybę įsikūrusios kitos protesto dalyvės. Čia pastatytas 130 palapinių miestelis, kurių vienoje kas dvi valandas prie badaujančių medicinos seserų prisidės vis naujos protestuotojos.

Prie palapinių miestelio budi gydytojai ir dvi greitosios pagalbos mašinos.

Bado streikas – protestuotojų atsakas į šeštadienį J.Kaczynskio pareikštą pastabą, kad kanceliariją minėtos keturios medicinos seserys užima neteisėtai, todėl prokuratūrai bus pateiktas pareiškimas dėl nusikalstamų veiksmų.

Premjeras sakė, kad jos jėga gali būti išvestos iš vyriausybės rūmų, ir dar kartą pabrėžė, kad jokių derybų nebus tol, kol jos neišeis iš pastato.

Be to, sakė premjeras, su medicinos seserų paskirtomis atstovėmis jis nesikalbės, nes tai yra privatūs asmenys.

Tuo tarpu protestuojančias medicinos seseris jau remia ne tik angliakasiai, bet ir mokytojai. Prie jų žada prisijungti ir kitų profesijų atstovai. Laisvųjų profesinių sąjungų susivienijimas neatmeta galimybės pradėti visuotinį streiką.

Tokios trukmės ir tokio masto antivyriausybinio protesto Lenkijoje nebuvo nuo pat 1989 metų, kai šalyje buvo atkurta demokratija.

Tuo tarpu šalies spauda pažymi, kad kai kurias medicinos įstaigas gali tekti uždaryti, nes trūksta gydytojų, kurie masiškai išeina iš darbo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.