Anglijoje dėl potvynių žuvo trys žmonės, be to, gali neatlaikyti viena užtvanka

Anglijoje dėl staigių potvynių žuvo trys žmonės, o dėl pavojaus, kad gali neatlaikyti viena užtvanka, buvo evakuota šimtai gyventojų.

Dėl smarkių liūčių didelėje Anglijos dalyje ir Velse kilus chaosui, Šefilde žuvo 68 metų vyras ir paauglys, o Hale – 30 metų neturintis jaunas vyras.

Policija ir vietos valdžios pareigūnai sakė, kad Šiaurės Anglijoje, Pietų Jorkšyre netoli Roderamo, buvo evakuota maždaug 250 gyventojų, nes vietos užtvankoje atsirado įtrūkimų.

Roderamo policijos viršininkas Matthew Jukesas (Metjus Džuksas) BBC radijui sakė, jog kol kas sunku pasakyti, ar užtvanka sugrius. „Padėtis negerėja ir, laimei, neblogėja. Joje yra įtrūkimų”, – sakė jis.

Inžinieriai bando sutvirtinti užtvanką ir pumpuoja vandenį iš 12 ha plotą užimančio rezervuaro, esančio į pietus nuo miesto.

„Vanduo, jei išsilies, tekės į slėnį, bet gana greitai pasklis”, – BBC radijui sakė Roderamo tarybos vyriausiasis direktorius Mike’as Cuffas (Maikas Kafas).

„Jis pasiektų greitkelį M1, o tada užlietų kai kuriuos rajonus … Jei užtvanka neatlaikys, vanduo gyvenamuosius rajonus pasiektų … galbūt per kokias 15 minučių”, – sakė jis.

Meteorologai prognozavo, kad orai antradienį pagerės.

Hale vienas vyras pirmadienį žuvo valydamas užlietą nuotekų vamzdį. Jis ėjo padėti savo seneliui, bet paslydo ir jį nunešė vandens srautas.

Pietų Jorkšyro policija pranešė, kad Šefilde žuvo 14-metis Ryanas Joe Parry (Rajenas Džo Paris), kurį nusinešė patvinusi Šefo upė. Vėliau buvo pranešta, kad žuvo 68 metų vyras, kurį einantį per gatvę nusinešė vandens srautas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.