Vietoj ligoninės palatos – naktis ant kušetės

Į ligoninę naktį atvežtiems pacientams, suteikus būtinąją pagalbą, kartais tenka nakvoti priimamajame ant kušetės.

Į redakciją kreipėsi 70-metės artimieji, pasipiktinę, jog cukriniu diabetu, hipertenzija, kraujo krešumo sutrikimais serganti močiutė, naktį susižeidusi ir nukraujavusi, medikų nebuvo paguldyta į ligoninę ir kruopščiai neištirta.

Pasak jų, savo bute rasta susmukusi ir smarkiai nukraujavusi moteris į Klaipėdos universitetinę ligoninę nuvežta apie pusę dvyliktos nakties. Tai atsitikę, kai serganti močiutė apalpo ir krisdama susižalojo galvą.

Ją greitoji išvežė į Klaipėdos universitetinės ligoninės priimamąjį. Čia jai buvo suteikta pirmoji pagalba, susiūta ir užklijuota žaizda.

„Apie 3 val. paskambino ir pasakė, kad ją pasiimtume, nes čia esą ne viešbutis, kad tokias laikytume. Buvau pakraupusi. Tikėjausi, kad vis tiek ją nuodugniau apžiūrės medikai. Deja. Ji iki ryto lyg niekur nieko praleido priimamajame. Kaip jūs manote, ar tai normalu?” – kreipėsi į redakciją su klausimu močiutės giminaitė V. S.

Parvežta ryte namo močiutė buvo it „apspangusi”, nesiorientavo aplinkoje, nieko neprisiminė, jautėsi silpnai.

„Skaudu dėl požiūrio į ligonį, juolab seną. Ypač kai ligoninė bando vaizduoti auką, kad jai priskiriamos viešbučio funkcijos”, – sakė močiutės giminaitė.

KUL vyriausiasis gydytojas paklaustas, ką mano apie šią situaciją, atsakė, jog taip atsitinka gana dažnai: namiškiai nenori pasiimti atvežto paciento ir „pripasakoja visokių istorijų”.

Močiutei L.K., sakė jis, stacionarinė pagalba nebuvo reikalinga. Nepaisant to, kai artimieji neatvyko jos parsivežti namo, pacientė į gatvę nebuvo išvyta, o stebėta Priėmimo skyriuje.

Šalia Priėmimo skyriaus įkurtos dvi palatos, kuriose keturios vietos skirtos būtent neaiškiems ligoniams. Tačiau, pasak vyriausiojo gydytojo, „kai užima jas kam nereikia, nebepatenka kam reikia”. Mat dažnai jas užima benamiai, valkatos, girti asmenys.

„Ligoninė globos funkcijos neatlieka. Kadangi žmogaus į gatvę neišmesi, tą naktį jis paliekamas Priėmimo skyriuje”, – sakė vyriausiasis gydytojas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

3 atsiliepimai į "Vietoj ligoninės palatos – naktis ant kušetės"

  1. vaima

    kitakart zmogus jau mirstantis bus o ji vistiek paliks sedeti priemamajame,nes lietuvos daktarams juk nerupi kaip jus jauciate,jiems tik rupi ar daug pinigu jus turite!!!!!duosite 50lt,tai jie dar parodys jums nepatenkinta veida,nes duodate per mazai!!!!!o kai neduodate visai,tai pagalbos ir pagarbos nesulauksite!!!nepaslaptis kad nemazai zmoniu mirsta del to kad neturi pakankamai pinigu kad duoti gydytojams kysi!!!!!ir kur nusirito LIETUVA?del to ir nenoriu grizti i LT gyventi!!!!!!!!!!

  2. lietuve

    Baisu kasdarosi musu ligoninese,aisku ne visi daktarai uzsimerke,bet uztenka keliu ir daugiau nesinori eiti i ligonines.Ir uz ka mes mokam ligoniu kasom taip ir neaisku.

  3. egle

    gerbiami medikai,sekmes isvaziuojant i uzsienius.Cia,gimtoj Lietuvelej visi tik i jusu kisene ziopso.o tiems ,kas pasilieka,aciu,kad gydote mus ir musu vaikus .tokioms vaimoms pasakysiu,kad ne uzilgo gali nelikt,kas suteiks pagalba paciai.kas tada?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.