Jei žmona verksnė, o vyras įžeidus

„Pasakykite man, kokia liga sergate, ir aš pasakysiu, koks jūsų charakteris!” – ši seniai žinoma populiari frazė ne mitas. Psichologai nustatė, kad liga žmogui uždeda savąjį antspaudą. Ankstyvosios daugelio chroniškų ligų stadijos atsispindi žmogaus elgsenoje. Jei pastebimi ryškūs charakterio pokyčiai, vadinasi, artinasi kokia nors liga! Nesistebėkite, jei žmona nei iš šio, nei iš to pradeda verkti, o vyras – greit įsižeidžia…

Inkstų ligos

Šios ligos paprastai sukelia bendrą organizmo intoksikaciją. Žmogus suglemba, jam sunku susikoncentruoti, atsiranda chroniško nuovargio jausmas. Jis nori, kad visi jį paliktų ramybėje.

Išeminė širdies liga, hipertonija, astma

Nesveiką širdį turintis žmogus tampa labai įtariu. Tokiems ligoniams būdingi nemotyvuoti pykčio protrūkiai, neretai pasibaigiantys ašaromis.

Dažnai pagyvenę širdininkai bijo mirties, ypač netikėtos, todėl atsisako vykti į tolimas keliones (staiga ten kas nors gali atsitikti), o kartais net visiškai neišeina iš namų.

Kepenų ligos

Paprastai kepenų ligomis sergantys žmonės – labai greit užsigaunantys, kerštingi ir pagiežingi. Nesveikos kepenys – tulžingas charakteris!

Dauguma tokių ligonių ne tik patys greit įsižeidžia, bet ir kitus žmones užgauna su savo liežuviu. Jie pyksta ant viso pasaulio, nes įsitikinę, kad yra nuolatos skriaudžiami. Apskritai gali pasirodyti, kad šie žmonės neturi humoro jausmo.

Skrandžio opa, kitos maisto apykaitos ligos

Žmonės pasidaro labai įtarūs ir priekabūs. Juos nervina net menkiausios smulkmenos, nes nuotaika nuolatos bloga. Jie nebijo mirties, kaip širdininkai, užtat bijo skausmo ir labai pyksta, jei į jų mažiausius nusiskundimus nekreipiama dėmesio. Šie žmonės yra linkę į depresijas.

Skydliaukė, o damoms dar ir „moteriškos problemos”

Gali išprovokuoti neįprastą verksnumą ir nervingumą, kai, tarkim, bet kokia smulkmena gali tapti ašarų arba didžiulio skandalo priežastimi. Apskritai skydliaukės ligomis sergantys žmonės linkę į depresijas, kurios gali peraugti į neurozes ar net į psichozes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.