Gandai apie kibimą

Baltijos jūroje menkės kibti nenori, taip bent jau šneka tie, kurie ten mirksta dažnai. Be to, kvailoki praėjusios savaitės orai ne visada sukeldavo norą į jūrą plaukti. Nuo kranto, kaip jau rašiau, – paskelbtas moratoriumas iki rudens, plekšnes pakeitė tam tikra ruonių atmaina – poilsiautojai. Kam labai reikia plekšnių, yra Palangos tiltas, tačiau ir ten ne kažkas, rimtesnės plekšnės galima tikėtis tik naktį. O naktį ant tilto galima labai paprastai gauti į dūdą nuo hiperaktyvaus jaunimo, todėl saugumo sumetimais geriau plekšnių nuo tilto negaudyti.

Apie Kuršių marias žinios prieštaringos. Vieni atseit labai gerai gaudo sterkus, bet tik su salotiniais tvisteriais, kiti nė velnio ten nepagauna su jokiais tvisteriais. Nuo krantinės mariose gaudo karšius, irgi labai nereguliariai. Ant akmenų, pakeliui į Jūrų muziejų, plūdinėmis meškerėmis gaudo stambias kuojas ir plakius. Geriausiai kimba ant kruopos ir kukurūzo. Nidoje nuo krantinės kimba karšiai, tik būtinai reikia šerti.

Skirvytėje ožkų balius baigėsi. Tos įdomios žuvys kaip kiekvienais metais eidamos neršti kibo labai gerai, bet „gerai” visada baigiasi. Skirvytėje kabinėjasi sterkai, Rusnės tvenkiniuose kimba karosai, kanaluose dar kimba lydekos. Kaip visada neblogai kimba plakiai ir kartais net šapalai Skirvytės antroje ir trečioje krantinėse.

Didieji karpiai pradėjo kibti. Kur važiuoti karpininkams, jie patys žino, kiekvienas turi mėgstamą balą, kurią labai slepia nuo kitų. Dar kartą galėčiau parekomenduoti Pykaičių tvenkinius, kur karpiai tikrai nešeriami ir baigia sulaukėti, be to, tvenkinyje, kur gyvena didžiausi karpiai, privalu juos paleisti atgal, tai turėtų sudominti tikrus karpininkus. Karpių ten daug, jie kiek kaprizingi… bet kur tu rasi karpį per 8 kg, kuris nebūtų kaprizingas? Yra ten tvenkinių ir su mažesniais karpiais, kuriuos galima pasiimti.

„Kur tu, karpi – 2007?”

Šios populiarios varžybos šiemet vyks liepos 21-22 dienomis toje pačioje „Karpynėje”. Apie registracijos pradžią bus pranešta žurnaluose žvejams, kam įdomu – ieškokite. Generalinis varžybų rėmėjas KIA Motors kaip prizą už auksinį karpį „Šefą” ant lieptelio pastatys naujausią KIA modelį „KIA Cee’d”. Tai golfo klasės automobilis, labai gerai įvertintas automobilių ekspertų. Laukiamas didžiulis ažiotažas, kaip ir kiekvienais metais, nepražiopsokite.

Aplinkos ministro įsakymas

Gera žinia pensininkams, neįgaliesiems ir piliečiams, gyvenantiems arti vandens telkinių, kuriuose žvejojant reikalingos licencijos. Aplinkos apsaugos ministro birželio 12 d. įsakyme Nr. D1-332 rašoma: 16.3. asmenys, turintys nemokamą licencinės žūklės tuose vandens telkiniuose teisę: 16.3.1. neįgalieji, asmenys, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, ir vietos gyventojai, gyvenantys saugomoje teritorijoje, kurioje organizuota licencinė žūklė – vandens telkiniuose, kuriuose mėgėjų žvejyba draudžiama ar ribojama, ir vandens telkiniuose, kuriuose organizuota licencinė žūklė nestandartiniais įrankiais ir būdais.

Viso įsakymo į puslapėlį nesukišiu net ir labai norėdamas, jei kam įdomu, visą variantą galima rasti „Valstybės žiniose” arba Aplinkos ministerijos tinklalapyje www.am.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.