Sostinės turguose – ąžuolų lapų vainikai Jonams ir Jonėms

Šeštadienio rytmetį sostinės Kalvarijų ir Halės turgaviečių prekystaliai gausiai raudonuoja braškėmis, trešnėmis, miško uogomis – žemuogėmis, pasirodė netgi mėlynių. Jau yra ir grybų – voveraičių litras kainuoja 9-10 litų.

Ąžuolo lapų vainiką Jonui, Jonei, Janinai Halės ar Kalvarijų turguose galima gauti už 8-15 litų, o bijūnų žiedą – už 2 litus.

Įsibėgėjanti vasarą į turgus atneša vis naujų miško ir daržo gėrybių.

Halės turguje už stiklinę prisirpusių žemuogių prašo 3 litų. Tiek pat kainuoja lenkiškų braškių kilogramas – litu pigiau nei praėjusį savaitgalį. Tuo tarpu iš aplinkinių rajonų ūkininkų laukų atvežtos braškės – po 5 litus, bet prie jų nuolat stovi nemaža pirkėjų eilutė. Už vengriškų trešnių kilogramą prašo 9-10 litų – trimis litais pigiau nei prieš savaitę.

Turgavietėse atvežtinių šviežių bulvių kilogramas kainuoja apie 3 litus. Gausu daržovių – agurkų, pomidorų, kopūstų, krapų, petražolių. Trumpavaisių agurkų kilogramas – iki 3,5 lito, pomidorai šiek tiek pigesni. Šviežių kopūstų kilogramas – 4 litai, 100 gramų salotų – 2 litai, svogūnų laiškų – 1 litas.

Už kiaulienos kumpio kilogramą turguose prašo apie 8 litus, jautienos – 7-8 litus. Rūkytų lašinių kilogramas, priklausomai nuo jų storumo, kainuoja 7-9 litus, šviežių lašinių – 5-7 litus. Už kaimiško skilandžio kilogramą teko mokėti 19 litų, rūkytos šoninės – iki 10 litų, kumpelių – 15-17 litų. Maždaug litu pabrango paukštienos kilogramas. Iš viso miestiečiai savaitgaliais vien Halės turgavietėje per dieną nuperka dvi ir daugiau tonų šviežios mėsos.

Turguose varškės kilogramas kainuoja 7 litus, sviesto – 11 litų, o už varškės sūrio kilogramą prašo 9-10 litų. Duonos gaminiai pabrango maždaug 20-40 centų už standartinį kepaliuką.

Beje, Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu nuo birželio 18 dienos sustabdyta prekyba šviežia mėsa Kalvarijų turguje.

Pasak tarnybos viršininko Algirdo Špuko, UAB „Šnipiškių ūkis” eksploatuojamoje Kalvarijų turgavietėje prekyba mėsos produktais vyko netinkamomis sanitarijos ir higienos sąlygomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.