„Lietuva” palydėta į regatą

Vakar į tarptautinę jachtų regatą „Tall Ships Races-2007” išvykstančiai jachtai „Lietuva” gero vėjo tradiciškai palinkėjo Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Šiemetinėse jachtų lenktynėse dalyvaus apie 120 laivų iš 20 pasaulio valstybių. „Lietuva” D klasėje varžysis kartu su keliomis dešimtimis jachtų.

Pagrindinė šių metų naujiena yra ta, kad antrąjį lenktynių etapą įveiks tik „Lietuvos” įgulos narės merginos.

„Kiekvienais metais kurios nors jachtos įgula leidžia merginoms varžytis vienoms. Mūsiškės taip pat panoro”, – sakė „Lietuvos” kapitonas Osvaldas Kudzevičius.

Klaipėdiečių įgulą šiais metais iš viso sudarys 17 žmonių, tik 6 jų plaukė į ankstesnes lenktynes. Paklaustas, ar merginos gali padėti užimti aukštesnę vietą nei anksčiau, kapitonas atsakė, kad jau gerinti nelabai yra ko.

„Manau, kad mūsų senutėlė jachta, lenktyniaudama su naujais laivais, pasiekė ir taip iš ties aukštų rezultatų”, – sakė O. Kudzevičius.

31 metų senumo „Lietuva” pernai savo klasėje užėmė 5, užpernai – 3 vietą.

„Lietuva” šiandien dar dalyvaus vienos dienos jachtų regatoje „Gero vėjo”, o į „Tall Ships Races” išplauks rytoj. Klaipėdiečiai pirmiausiai pasieks Danijos Arhuso uostą, kuriame ir bus duotas pirmojo regatos etapo iki Suomijos miesto Kotkos startas. Iš jo lenktynių dalyviai patrauks į Stokholmą, kuriame liepos 30 dieną prasidės antrasis etapas iki Lenkijos uosto Ščecino. Ten regata ir finišuos. „Lietuva” į Klaipėdą planuoja grįžti rugpjūčio 9-10 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.