Žuvinto ežere naujas gamtos takas pritaikytas ir neįgaliesiems

Žuvinto biosferos rezervate atidarytas naujas pažintinis Žuvinto ežero gamtos takas. Jis pritaikytas ir neįgaliesiems. Į ežerą nutiestą pusketvirto šimto metrų ilgio lieptą su paukščių stebėjimo bokšteliu gerai įvertino ne tik pirmieji tako lankytojai, bet ir ornitologai.

Paukščiai labiausiai ir išgarsino Žuvinto vardą. Jie čia tyrinėtojus viliojo jau XIX amžiuje. Iš viso Žuvinto biosferos rezervate nuo 1980 m. yra stebėtos net 227 sparnuočių rūšys. Iš jų 153 rūšys čia perėjo ar peri. Žuvinto rezervate migracijų metu apsistoja įspūdingi varnėnų, šiaurinių žąsų, Lietuvoje saugomų pilkųjų žąsų bei gervių pulkai. Čia peri daug saugomų rūšių paukščių: didieji baubliai, gervės, tetervinai, didžiosios kuolingos, meldinės nendrinukės, juodieji gandrai ir kt. Apie juos daugiau galima sužinoti rezervato gamtos muziejaus ekspozicijoje.

Naujasis gamtos takas atidarytas pažymint Žuvinto biosferos rezervato septyniasdešimtąsias įkūrimo metines. Joms skirtame renginyje buvo pristatyta nauja fotografijų knyga „Žuvintas – paukščių šalis”, atidaryta gamtos fotografijų paroda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.