Vokietijai gresia rimtas mirtininkų atakos pavojus, teigia šalies vidaus reikalų ministras

Vokietijai gresia rimtas mirtininkų atakos pavojus, penktadienį pranešė šalies vidaus reikalų ministras Wolfgangas Schaeuble (Volfgangas Šoiblė).

Vokietijoje gali būti įvykdytas išpuolis, panašus į tuos, kurie pastaruoju metu buvo surengti prieš Afganistane tarnaujančius vokiečių karius, per spaudos konferenciją Berlyne sakė ministras.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai pranešė, kad Vokietijos valdžia sustiprino priemones prieš galimas teroristines atakas.

Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Augustas Hanningas (Augustas Haningas) pridūrė, kad dabartinė situacija primena 2001 metų vasarą, „kai buvo iškilę miglotų grėsmių, kurios, kaip žinome, tapo realybe”.

„Matome įrodymų, kad kai kurie veiksmai planuojami (Afganistano ir Pakistano regione), taip pat Europoje ir Jungtinėse Valstijose”, – Berlyne sakė A.Hanningas.

„Stebime visą informaciją ir nemanau, kad yra kokio nors pagrindo grėsmei, – pridūrė jis. – Tačiau tikrai manau, kad reikia didesnio budrumo”.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Christianas Sachsas (Kristijanas Sachsas) kiek anksčiau teigė, kad atsirado naujų duomenų, jog Afganistane sustiprėjo teroristų paruošimo grupuotės ir kad jos pasirengusios veiksmams.

Šioms grupuotėms taip pat priklauso asmenys iš Europos, įskaitant Vokietiją, pridūrė jis.

Vokietijos valstybinis transliuotojas ZDF anksčiau nurodė, kad vyriausybė turi duomenų, jog į kovotojų parengimo stovyklas Afganistane bei Pakistane atvyko nuo 10 iki 12 asmenų iš Vokietijos.

Trys iš jų, tarp jų du asmenys, laikomi pavojingais, buvo sulaikyti Pakistane, kai mėgino grįžti atgal į Vokietiją, sakė ZDF, nenurodžiusi savo informacijos šaltinio ir nepateikusi daugiau jokių detalių.

„Turime duomenų, kad treniruočių stovyklose Pakistane yra žmonių, kurie gyveno Vokietijoje ir yra kilę iš Vokietijos. Kai kurie iš jų taip pat turi Vokietijos pilietybę”, – sakė A.Hanningas.

„Taip pat turime duomenų, kad buvo sulaikyti asmenys, kuriuos mes, vokiečiai, laikome pavojingais, – teigė jis. – Tai mums iš tikrųjų kelia nerimą”.

ZDF pranešė, kad JAV televizija ABC gavo vaizdo įrašo, kuriame grasinama Vokietijai, kopiją.

W.Schaeuble penktadienį pažymėjo, kad šis vaizdo įrašas pagal savo pobūdį nėra naujas.

Afganistane dislokuota apie 3 tūkst. Vokietijos karių, tarnaujančių NATO taikos palaikymo pajėgose.

Vokietijos vyriausybės atstovas spaudai Thomas Stegas (Tomas Štegas) tvirtino, kad konkretaus pavojaus nėra ir kad žmonės neturėtų keisti savo elgesio įpročių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.