LNK pradeda rodyti 100 milijonų kainavusią „Romą”

LNK vėlius pirmadienio ir antradienio vakarus skiria elitiniam serialui „Roma”, kurio vien tik pirmasis sezonas, 12 serijų, kainavo net 100 milijonų dolerių.

„Roma” – tai jaudinanti drama apie meilę ir išdavystę, šeimininkus ir vergus, vyrus ir žmonas, respublikos žlugimo ir imperijos kūrimosi laikų kronika. BBC ir HBO sukurtas epinis serialas, kuriame pirmaisiais smuikais griežia britų aktoriai Ciaranas Hindsas, Kevinas McKiddas ir Lindsay Duncan, per dviejų paprastų pėstininkų likimus rodo senosios Romos imperijos iškilimo kroniką.

Bendras HBO ir BBC projektas „Roma” suvienijo garsių serialų, „Emmy” laimėtojų „Šešios pėdos po žeme” ir „Sopranai. Mafijos kronika” prodiuserių talentą su visame pasaulyje žinomu BBC sugebėjimu kurti istorines dramas.

Šis serialas gali didžiuotis didžiausia pasaulyje – užimančia net du hektarus ir šešis garso paviljonus – filmavimo aikštele garsiausioje pasaulyje „Cinecitta” studijoje Romoje. Serialui prireikė net 4 000 kostiumų, kuriuos kūrė „Oskarui” nominuota kostiumų dailininkė April Ferry. Vien pirmosiose dviejose serijose prireikė 2500 kostiumų. Specialiai serialui Bulgarijoje buvo pasiūta 1 250 porų batų ir sandalų. Vienoje scenoje buvo panaudota net 40 arklių, o per pačią iškilmingiausią serialo sceną – Cezario triumfą – pražygiavo net 750 aktorių ir statistų. Romėniškos monetos buvo nukaltos Vatikano monetų kalykloje, jas papuošė Cezarį vaidinančio Ciarano Hindso profilis.

Jana Bennett, BBC televizijos direktorė, sako: „Tai vienas pačių ambicingiausių televizijos projektų, epinis mastas tiesiog stulbina. Žiūrovai visame pasaulyje gali tikėtis išskirtinio ir puikaus televizijos reginio”. Pasak HBO, jų partnerystė su BBC sukūrė nepamirštamą pramogą.

Serialas prasideda 49 metais pr. Kr., kai po aštuonerių metų karų sėkmingai Galiją nukariavęs Gajus Julijus Cezaris rengiasi grįžti į Romą. Jis skuba namo su tūkstančiais mūšiuose užsigrūdinusių karių ir ketina imtis populiarių bei radikalių socialinių reformų.

Likus pusamžiui iki krikščionybės aušros, Roma buvo turtingiausias pasaulio miestas, kosmopolitiškas metropolis su milijonu gyventojų, kylančios imperijos epicentras. Toje visuomenėje paprastas, iš liaudies kilęs kareivis galėjo tapti tautos didvyriu, net Respublikos vadovu.

Tačiau valdančiosios klasės nepaliaujamai turtėjo, o Respublikos pamatai pamažu trupėjo, graužiami korupcijos ir prabangos. Senosios spartietiškos vertybės pamažu neteko patrauklumo, visuomenė susiskaldė, o praraja tarp plebėjų ir patricijų žiojosi vis gilesnė.

Be kitų įtakingų Britanijos aktorių, pasirodžiusių šioje epinėje dramoje, „Romoje” žiūrovai išvys naujosios kartos Holivudo žvaigždę Lindsay Lohan, kuri vaidina Serviliją, Cezario meilužę ir Cezario žudiko Bruto motiną.

„Roma” – nuo liepos 9-osios, pirmadieniais ir antradieniais, 22.30 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

1 atsiliepimas į "LNK pradeda rodyti 100 milijonų kainavusią „Romą”"

  1. Aa,

    Pirmosios serijos labai įdomios. Tikrai labai geras serialas. Gaila kad sekančių serijų reikės laukti šešias dienas…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.