Patruliams – kaltinimai

Palangoje dirbantiems komandiruotiems pareigūnams mesti kaltinimai dėl neteisėtų veiksmų – esą patruliai be jokios priežasties suėmė du vaikinus, vieną iš jų mušė.

Nukentėjusiais save įvardija 34 metų palangiškis Linas Šeduikis ir 22 metų kurorto gyventojas Andrius Šlušnys.

Vyrams pareikšti kaltinimai dėl pasipriešinimo Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnams.

Su poilsiautojais iš sostinės klube „Šachamatinė” susipažinę palangiškiai sykiu su nauja kompanija pirmadienį apie 5 valandą ryto J.Basanavičiaus gatve traukė namo.

Būryje buvęs vilnietis Artiomas Zagadovas tvirtino pamatęs atvažiuojantį tarnybinį autobusiuką. Jis užkalbino jame sėdėjusius pareigūnus.

Anot L.Šeduikio, tuomet pareigūnai automobiliu nuvažiavo apsisukti ir autobusiukas staiga išvažiavo iš posūkio tiesiai į jį.

„Atšokau nuo mašinos. Iš automobilio išlipę pareigūnai liepė ateiti, tvirtino, jog kažkur veš. Sakiau, jei esu kaltas, tegul sulaiko, nors jokio pažeidimo nebuvo. Tuomet mane nugabeno į policijos komisariatą”, – tvirtino palangiškis.

A.Zagadovui pareigūnų elgesys pasirodė keistas: „Jie nieko nepaaiškino. Paskambinau numeriu 112, pasakiau mašinos numerius, kad joje buvę asmenys pagrobė žmogų. Pareigūnai grįžo ir pradėjo gaudyti kitą draugą”.

A.Šlušnys taip pat tikino, jog buvo ramus, tačiau pareigūnai iškvietė kitą mašiną, aiškino, kad jis šūkauja.

A.Šlušnys prisipažino, jog nuo patrulių pabėgo. Tačiau J.Basanavičiaus gatvės pradžioje jis vėl susidūrė su pareigūnais: „Privažiavo autobusiukas. Mane įsodino į mašiną”.

Pasak A.Šlušnio, išlipus iš automobilio, pareigūnai jį mušė. Vaikinas tvirtino, jog patruliai jam nuskėlė dantį, sutrenkė galvą.

Palangos medikai patvirtino, kad pirmadienio rytą vyko į Policijos komisariatą.

Ligoniui nustatytas kaklo odos nubrozdinimas ir galvos hematoma.

Abu palangiškiai pripažino, jog įvykio metu buvo neblaivūs.

Anot Palangos policijos komisariato viršininko Aurelijaus Jusio, be pagrindo pareigūnai nieko nesulaiko. L.Šeduikis ir A.Šlušnys į komisariatą pristatyti dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Jie buvo neblaivūs, šūkavo, keikėsi.

„Pareigūnai įsiaudrinusius vaikinus bandė įspėti žodžiu, bet jie neklausė, pasipriešino patruliams, nenorėjo sėsti į automobilį. Pažeidėjai buvo surakinti antrankiais. Vėliau vienas iš jų pats galvą trenkė į mašiną”, – sakė komisariato vadovas.

A.Jusys peržiūrėjo vaizdo stebėjimo kameros, įrengtos vietoje, kur kilo incidentas, medžiagą.

Joje, anot viršininko, užfiksuota, kaip pareigūnai priėjo prie kompanijos, kaip A.Šlušnys pabėgo ir vėliau grįžo nešinas lenta, kaip palangiškiai vedami į tarnybinį automobilį.

Komisaro teigimu, pažeidėjai bando vilkinti bylą. Vakar ją buvo bandoma nagrinėti antrą kartą. Tačiau palangiškiai paprašė teisėjo duoti laiko, kad galėtų susirasti advokatą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.