Prie Varšuvoje protestuojančių medicinos seserų prisijungė angliakasiai

Lenkiją valdantiems dvyniams – prezidentui Lechui Kaczynskiui (Lechui Kačynskiui) ir premjerui Jaroslawui Kaczynskiui (Jaroslavui Kačynskiui) – atėjo sunkios dienos: Briuselyje jiems tenka ginti Lenkijos siūlomą Europos Sąjungos balsų skaičiavimo sistemą ir frazę dėl krikščioniškų Europos šaknų, o Varšuvoje jie turi atlaikyti jau trečia para vykstantį medicinos darbuotojų protestą, kurį parėmė ir angliakasiai.
Nuo antradienio prie vyriausybės rūmų keli šimtai medicinos seserų ir slaugių reikalauja susitikimo su vyriausybės vadovu ir siekia atlyginimų padidinimo.

Trečiadienį ryte policijai nustūmus protestuotojas nuo važiuojamosios gatvės dalies, keturios moterys buvo išvežtos į ligoninę. Dar keturios medicinos seserys atsisako palikti vyriausybės rūmus, kur yra jau trečia para, ir nereaguoja į raginimus išeiti.

Paremti protestuojančių medicinos seserų ir slaugių trečiadienį po pietų prie vyriausybės rūmų atvyko nemažai angliakasių iš laisvosios profesinės sąjungos „Rugpjūtis – 80”. Jie sakė, kad reikalui esant parems moterų protestą vyriška fizine jėga ir neleis policijai prieš jas smurtauti.

Trečiadienio vakarą su rožių puošte pas protestuotojus atėjo buvusi Lenkijos pirmoji ponia Jolanta Kwasniewska (Jolanta Kvasnevska), bet medicinos seserų kviesta dabartinė pirmoji ponia Maria Kaczynska (Marija Kačynska) neatvyko.

Komercinės televizijos TVN atlikta apklausa rodo, jog 60 proc. lenkų remia protestuotojų reikalavimus ir mano, kad medicinos seserims, kurios per mėnesį uždirba apie 800 zlotų (730 litų), reikia didinti atlyginimus kitų profesijų atstovų sąskaita.

Medicinos seserų protestą remia ir Lenkijos mokytojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.