Kreditai dalijami benamiams

Paskolas galima gauti žaibiškai neturint pažymos nei apie uždarbį, nei apie gyvenamąją vietą.

Adresą galima nurodyti bet kokį, svarbu, kad jis egzistuotų. Nurodytu adresu eis laiškai su raginimais sumokėti skolą. Tai lyg išeitis bedarbiams, norintiems praturtėti, net benamiams. Ypač palanku benamiams, norintiems greitai praturtėti.

Į klaipėdietės Marijos Jočbalienės mamos namus ėmė plaukti laiškai su raginimu susimokėti skolą.

Kreditą buvo ėmęs moters brolis. Jam, kaip ir kitiems namų neturintiems vyrams, kreditai buvo siūlomi prie Klaipėdos darbo biržos. Ten vyrai kasryt susirenka laukti darbo vienai dienai siūlančių žmonių.

Niekur neregistruotam vyrui pakako nurodyti savo motinos adresą ir turėti asmens pilietybės kortelę. Jis gavo 700 litų paskolą, kuri su palūkanomis per kelis mėnesius išaugo iki 920 litų.

Sunerimusi, kad paskola išaugs iki tūkstančių ir vėliau antstoliai pareikalaus namo, sesuo skolą sumokėjo.

Moterį sutrikdė tai, kad kreditus dalijančios kompanijos paskolas gali teikti ne tik benamiams, taurelę mėgstantiems žmonėms, bet ir psichikos negalią turintiems ligoniams.

„Credit24” paslaugą teikiančios bendrovės „Mobile Credit Baltic” direktorius Marius Zaikauskas teigė, kad jų įmonės kreditai nėra siūlomi per tarpininkus – agentus.

Paskolas galima gauti tik užpildžius paraišką įmonės interneto puslapyje.

M.Zaikauskas teigė, kad nepilnamečiai paskolų imti negali, nors bandymų būta.

„Kiekvienam klientui mes paskambiname ir pateikiame daugybę klausimų. Bandantis apgauti žmogus į juos visus atsakyti negalėtų”,- teigė jis.

Įmonei pinigai yra negrąžinami dažniau nei bankams. Todėl už kreditus imamos didesnės palūkanos. Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento Finansinės veiklos vertinimo skyriaus specialistė Danutė Darginavičienė teigė, kad bendrovė „Mobile Credit Baltic” nėra licencijuota kredito įstaiga. Todėl Lietuvos bankas jos negali kontroliuoti.

Licencijuojamos yra tik tokios įstaigos, kurios ne tik duoda kreditus, bet ir laiko indėlius.

„Jeigu įmonė duoda paskolas, ji pati prisiima riziką. Galbūt prispausdama ir varydama į kampą žmones, kurie skolinasi”,- teigė bankininkė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Kreditai dalijami benamiams"

  1. lapas

    kas čia dar tokie atsirado? Nauji apgavystės metodai ? Paskola geram išgėrimui? O paskui -von iš buto…

  2. verslininkas

    Na BANKAI ISSIGANDO, todel pasipyle uzsakomieji straipsniai KAIP BLOGAI IMTI GREITAS PASKOLAS. Geriau jau nueiti i banka, pastoveti eileje 1-1,5 val, uzpildyti kruva paraisku ir gauti atsakyma, kad suteiks kredita tik 10 000 Lt, nors realiai tau reikia 1000 lt. Arba posiulys isisgyti kreditine kortele bei MOKETI APTARNAVIMO BEI KITUS MOKESCIUS ir taip 2 metus, na o kreditu galbut ir NEPASINAUDOSI

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.