VTAKT vadovas išvengė nuobaudos

G. Kirkilo potvarkiu sudaryta komisija ištyrė galimą Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos (VTAKT) direktoriaus Česlovo Balsio tarnybinį nusižengimą. Pripažinta, kad VTAKT direktorius aplaidžiai vykdydamas pareigas neužtikrino Didmeninės ir mažmeninės prekybos alkoholio produktais licencijavimo taisyklių vykdymo ir tuo pažeidė Valstybės tarnybos įstatymą bei Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisykles.

Komisija taip pat nustatė, kad Č.Balsys nepažeidė viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu ir Tarnybinių nuobaudų skyrimo valstybės tarnautojams taisyklėmis, nutarta nutraukti tolesnį tyrimą. Taisyklėse nurodyta, jog negalima skirti nuobaudos, jei praėjo 6 mėnesiai nuo nusižengimo padarymo dienos. Komisijos nustatyti VTAKT direktoriaus pažeidimai padaryti 2005 m. rugsėjo – 2006 m. lapkričio mėnesiais- pasibaigus tarnybinės nuobaudos skyrimo terminui.

Tyrimas buvo pradėtas gavus advokatės O. Vitartienės prašymą Vyriausybės kancleriui. Buvo teigiama, kad VTAKT direktorius Č. Balsys nesivadovauja įstatymais skirdamas ekonomines sankcijas kai kurioms alkoholinius gėrimus parduodančioms, gabenančioms ar laikančioms įmonėms. VTAKT laiku neinformuodavo savivaldybių apie nustatytus pažeidimus bei taikytas sankcijas, buvo vilkinamas licencijų ir leidimų išdavimas naudoti denatūruotą etilo alkoholį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.