Kurortų naktiniuose klubuose griežtinama narkotikų kontrolė

Šią vasarą ypatingas dėmesys bus skiriamas pajūrio kurortuose įsikūrusiems naktiniams klubams. Iš įvairių Lietuvos miestų komandiruoti policijos pareigūnai Palangos ir Šventosios jaunimo pasilinksminimo vietose vykdys narkotikų vartojimo ir platinimo kontrolę bei prevenciją.

Išskirtinis dėmesys pajūrio naktiniams klubams skiriamas ne tik dėl to, kad 18 000 gyventojų turinti Palanga vasaros sezono metu išauga iki 500 000 poilsiautojų sutraukiančio kurorto. Tyrimai rodo, kad būtent atostogaudamas jaunimas linkęs išbandyti narkotikų arba juos dažniau vartoti. Tuo tarpu naktinių klubų verslas šį sezoną Palangoje klesti. Nepaisant to, kad už įėjimą į naktinį klubą tenka pakloti nuo 30 iki 50 litų, klubai sausakimši.

Palangos miesto policijos komisariato duomenimis, narkotikų problema Palangoje ir Šventojoje kiekvienais metais didėja. 2005 m. ištirta 18 nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, 2006 m. – 25 nusikalstamos veikos. Didžioji dalis su narkotikais susijusių nusikaltimų įvykdyta naktiniuose klubuose arba jų prieigose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.