Š.Jasikevičius laukia naujo iššūkio

Praėjusį sezoną Indianos „Pacers” ir „Golden State Warriors” klubuose praleidęs Lietuvos krepšininkas Šarūnas Jasikevičius šiuo metu ilsisi JAV ir dairosi, kur galėtų tęsti karjerą ateinantį sezoną.

Per praėjusį NBA sezoną lietuvis žaidė 63 rungtynes, per jas vidutiniškai pelnė 6,1 taško. Atkrintamosios varžybos Šarūnui buvo tarsi poilsis – gynėjas iš Lietuvos rungtyniavo vos 6 minutes.

„Kol kas vyksta derybos, yra keli klubai, bet sunku pasakyti, kada viskas bus išspręsta, – „Lietuvos žinioms” teigė krepšininko tėtis Linas Jasikevičius. – Šarūnu domisi komandos, kurios ir anksčiau norėjo jį turėti, domisi ir kitos ekipos.”

Birželio pradžioje pasirodė informacija, kad Š.Jasikevičiumi domisi Toronto „Raptors”. Šaras yra užsiminęs, jog būtų nieko prieš rungtyniauti Toronte, nes šio klubo žaidimas primena Europos komandų stilių.

Kalbama, kad Klivlendo ekipai trūksta tikro įžaidėjo, o NBA apžvalgininkai mato du kandidatus, kurie galėtų persikelti į „Cavaliers”: Sakramento „Kings” gynėją Mike’ą Bibby ir Milvokio „Bucks” atstovą Earlą Boykinsą. Tai, jog šis krepšininkas gali atvykti į Klivlendą, visai tikėtina, nes jis yra gimęs tame mieste ir norėtų sugrįžti namo.

Šiomis dienomis pasirodė pranešimų, kad Š.Jasikevičius sutiktų rungtyniauti Klivlendo „Cavaliers” ekipoje, kurios pasiūlymą prieš dvejus metus atmetė. „Negirdėjau apie tai, – sakė ką tik iš kelionės po Europą grįžęs L.Jasikevičius. – Be to, garsiai apie derybas niekas nešneka, nes oficialiai galima kalbėti tik pasibaigus NBA naujokų biržai.”

Pasak krepšininko tėčio, šiuo metu Šarūnas su žmona Linor Abargil poilsiauja Los Andžele. Prieš tai žaidėjas vyko stebėti savo geriausio draugo Žydrūno Ilgausko kovų NBA superfinale. Čia „Cavaliers” kovojo dėl čempionų žiedų, bet nesugebėjo rimčiau pasipriešinti San Antonijaus „Spurs” krepšininkams ir finalo varžybų seriją pralaimėjo 0:4.

„Be abejo, Šaras džiaugiasi, kad Žydrūnas su „Cavaliers” pirmąkart nukeliavo iki finalo”, – patikino L.Jasikevičius.

Pasak jo, kai bus pasirašyta nauja sutartis, Šarūnas grįš į Lietuvą ir pradės su rinktine rengtis rugsėjo mėnesį Ispanijoje vyksiančiam Europos čempionatui. Paklaustas, ar sūnaus šeima neketina pagausėti, L.Jasikevičius linksmai atsakė: „Tokio dalyko negirdėjau. Gal jūs turite daugiau informacijos?”

Pasibaigus NBA sezonui Š.Jasikevičius ne kartą viešai pareiškė, kad „Warriors” komandoje tikrai neliks. Liepos mėnesį lietuvis galės nutraukti dar metus galiojančią sutartį ir tapti laisvuoju agentu.

Priminsime, jog 2005-aisiais Lietuvos rinktinės įžaidėjas pasirašė trejų metų sutartį su „Pacers”, tačiau joje nepritapo. Šių metų sausį lietuvis buvo iškeistas ir pateko į „Golden State Warriors” ekipą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.