Niujorko meras Bloombergas nusprendė tapti nepriklausomu politiku

Niujorko meras Michaelas Bloombergas (Maiklas Blumbergas), kuris dažnai minimas kaip trečios stovyklos kandidatas per 2008 metų prezidento rinkimus, antradienį sakė, kad keičia savo politinį statusą ir iš respublikono virsta nepriklausomu politiku.

„Nors mano planai ateičiai nepasikeitė, tikiu, kad (šis sprendimas) … atitinka tai, kaip aš vadovavau ir toliau vadovausiu mūsų miestui”, – sakė M.Bloombergas, kuris yra teigęs, jog neketina siekti prezidento posto.

Milijardierius M.Bloombergas, kuris yra įkūręs finansinių duomenų ir žiniasklaidos kompaniją „Bloomberg LP”, buvo demokratas, bet tapo respublikonu, kad 2001 metais galėtų siekti mero posto. 2005-aisiais jis buvo perrinktas kaip respublikonas ir 2009-aisiais nebegalės siekti trečiosios kadencijos.

M.Bloombergas ekonomikos klausimus sprendė kaip konservatorius, bet socialiniais klausimais, tokiais kaip ginklų kontrolė, gėjų santuokos ir aplinkosauga, buvo liberalesnis.

„Galiausiai tai gali tapti tuo akenuku, kuris viską išjudina, – apie M.Bloombergo pareiškimą sakė demokratų politikos strategė Donna Brazile (Dona Brazil), kuri vadovavo Alo Gore’o (Elo Goro) 2000-ųjų prezidento rinkimų kampanijai. – Manau, kad tai yra žadintuvo skambutis mūsų dvipartinei sistemai, (kuris praneša), kad atsirado kitas žaidėjas”.

„NBC Nightly News” citavo M.Bloombergui artimus šaltinius, sakiusius, kad jis rengiasi galimybei tapti nepriklausomu kandidatu ir kad dėl to nuspręs 2008 metų pradžioje, atsižvelgdamas į tai, kokius kandidatus iškels didžiosios partijos ir koks bus rinkimų kampanijos tonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.