Stovyklose – sumaištis dėl vėluojančio finansavimo

Naujas Vaikų socializacijos programų rėmimo konkursas, užtikrinantis prasmingą vasaros poilsį ne tik socialiai remtiniems, bet ir didesnes pajamas gaunančių šeimų vaikams, stovyklų organizatoriams kainavo ne mažai galvos skausmo.

Pajūry įsikūrusių vasaros stovyklų atstovai skundžiasi, kad šiemet konkursas vasaros poilsiui organizuoti gerokai vėlavo, o apie skirtą finansavimą stovyklos tesužinojo birželį, likus vos savaitei iki vaikų atvykimo.

Pajūry įsikūrusi stovykla „Pasaka” pirmuosius poilsiautojus pasitiko birželio 4 dieną, tuo metu informacija apie programų finansavimą stovyklą pasiekė tik keliomis dienomis ankščiau – birželio 2-ąją. Anot VšĮ „Vaikų poilsis” vyriausiosios finansininkės Galinos Andrejevskajos, tokia nežinomybė stovykloje sukėlė sumaištį.

„Tėvai skambina, klausia apie nuolaidas, o mes nieko konkretaus pasakyti negalime – neturėjome nė menkiausios nuovokos, kokį finansavimą gausime. Teko surizikuoti ir aklai rezervuoti vietas. Laimei, lėšų stovyklai skirta daugiau nei tikėjomės”, – pasakojo G. Andrejevskaja.

Šią vasarą iš 3000 „Pasakoje” poilsiausiančių vaikų net 1100 pasinaudos Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) skirtu finansavimu. Tačiau Vaikų socializacijos programų rėmimo konkursas, anot pokalbininkės, yra skirtas visiems šalies vaikams, todėl stovykla jau dabar baiminasi nepatenkintų tėvų skundų, kodėl vieni už poilsį čia mokėjo daugiau, o kiti mažiau.

Priekaištų šiųmetiniam vasaros poilsio finansavimo konkursui tvirtino turintis ir kitos – „Žilvičio” stovyklos vadovas Bronius Kalvaitis.

„Apie konkursą sužinojome gegužės mėnesį, o programai rašyti turėjome vos savaitę laiko. Teko verstis per galvą, antraip į stovyklą būtų patekę tik kelialapius perkantys vaikai”, – skundėsi pokalbininkas.

Be to, anot B. Kalvaičio, ankstesniais metais informaciją apie skirtą finansavimą stovyklos gaudavo jau balandžio mėnesį ir galėdavo ramiai planuoti darbą. O šiemet ir stovyklos, ir tėvai buvo palikti nežinioje iki paskutinės minutės.

„Pagailėjau vaikų ir vietas rezervavau iš akies. Tačiau daugiau nerizikuosiu finansine stovyklos gerove. Jei situacija kartosis, kitąmet visi kelialapiai bus parduoti”, – piktinosi B. Kalvaitis.

Tai, kad pirmas blynas kiek prisvilo, pripažįsta ir ŠMM atstovai. Anot ŠMM Vaikų ir jaunimo socializacijos skyriaus specialisto Ryčio Rimgailos, konkursas finansavimui gauti užtruko dėl jo derinimo tarp institucijų.

„Ir anksčiau pasitaikydavo tokių atvejų, tačiau stovyklos rasdavo lėšų ir vaikus priimdavo skolon. Žinoma, tai nėra gerai. Konkursą kitų metų vasaros poilsiui finansuoti skelbsime jau šių metų gruodį”, – užtikrino ŠMM atstovas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.