Naktimis žyra autobusų langai

Klaipėdos chuliganai per savaitę kelias dienas išdaužė dviejų autobusų langus.

Pirmadienį, apie 22 valandą, prie Manto gatvės 3 namo į Klaipėdos autobusų parkui priklausantį 8-ojo maršruto autobusą įlipo keturi apsvaigę vaikinai ir trys merginos. Jie triukšmavo, kabinėjosi prie keleivių. Vėliau išdaužė autobuso durų langą, sudaužė šoninį veidrodėlį.

Kadangi policininkai buvo iškviesti pavėluotai, chuliganai paspruko. Vakar jie dar nebuvo surasti.

Praėjusį penktadienį buvo išdaužtas bendrovei „Pajūrio autobusai” priklausančio autobuso langas.

Kai 6-ojo maršruto autobusas stovėjo stotelėje, iš prie jo stabtelėjusio lengvojo automobilio į langą buvo mestas butelis. Išdužus langui, automobilis nurūko, tačiau autobuso vairuotojas spėjo įsidėmėti mašinos valstybinį numerį ir apie išpuolį pranešė policijai.

Dėl išdaužto autobuso lango bendrovė „Pajūrio autobusai” patyrė 600 litų nuostolių. Klaipėdos autobusų parko nuostoliai siekia apie 500 litų.

Bendrovės „Pajūrio autobusai” direktorius Leonas Šiaulys sakė, kad autobusas buvo apdraustas tik privalomosios atsakomybės civiliniu draudimu, tad draudimo išmokų gauti nepavyks.

Tik civilinės atsakomybės draudimu apdraustas ir chuliganų nuniokotas Klaipėdos autobusų parko bendrovės autobusas.

Tai nebe pirmi tokie išpuoliai šiemet. Autobusų langai žiro ir balandį bei gegužę, kai atšilus orams jaunimas pradėjo traukti prie jūros.

„Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad chuliganai autobusuose ne tik daužo langus, pjausto sėdynes, nulupa turėklus, bet ir kabinėjasi prie keleivių bei vairuotojų.

Vairuotojai paprastai chuliganus išlaipina, bet vėliau už tai sulaukia keršto.

Yra buvę, kai įsiutę ir neblaivūs jaunuoliai keršydami ne tik nusiaubdavo autobusus, bet ir sužalodavo vairuotojus.

Policiją vairuotojai gali iškviesti mobiliaisiais telefonais, bet, kol surenka numerį ir nurodo, kur stovi autobusas, chuliganai neretai pabėga.

Galbūt padėtis pagerės, kai Klaipėdos autobusuose bus įdiegta elektroninių bilietų sistema. Su ja autobusuose žadama įmontuoti ir pagalbos mygtukus vairuotojams. Pavojaus signalas iškart pasieks policiją, o kompiuteris parodys, kur yra autobusas.

G.Neniškis tikisi, kad elektroninę sistemą autobusuose pavyks įdiegti jau šių metų pabaigoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.