A.Sorokinas: „”Žalgirio” dubleriai nubausti nepagrįstai”

Birželio 10 dieną kilo nedidelis skandalas, kai neįvyko Lietuvos A lygos dublerių čempionato rungtynės tarp Vilniaus „Vėtros” ir Vilniaus „Žalgirio” antrųjų komandų Vilniaus „Sportimos” manieže. Tuomet rungtynėse pasirodė tik vienas aikštės teisėjas – A.Pipiras, o jo asistentų nebuvo. Kadangi jaunieji žalgiriečiai atsisakė rungtyniauti teisėjaujant vienam arbitrui, paliko aikštę ir išvyko iš arenos.

Po poros dienų posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) drausmės komitetas nusprendė įskaityti „Žalgirio-2” komandai techninį pralaimėjimą rezultatu 0-3, bei skyrė 1000 litų vertės baudą. Drausmės komitetas savo sprendimą motyvavo taisyklių punktu, skelbiančiu, kad komandos teisėjų privalo laukti 45 minutes.

Tą patį antradienį EuroFootball.lt patvirtino ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga.

Pastarajam priminus, kad 2007 m. LFF varžybų nuostatų 159 punktas skelbia, jog A lygos čempionate ir A lygos dublerių pirmenybėse teisėjai ir rungtynių inspektorius į rungtynes privalo atvykti likus ne mažiau 90 minučių iki rungtynių pradžios, J.Braga atsakė: „Būna, kad mes irgi laukiame komandų ir dvi ir tris valandas, tačiau nepaliekame stadiono ir sulaukę jų, pradedame rungtynes. Žalgiriečiai pasielgė negražiai, ji turėjo palaukti bent 45 minutes. Tie teisėjai atvyko. O jei ir nebūtų atvykę – nieko baisaus, rungtynės galėjo būti vykdomos ir su vienu teisėju. Juk dubleriams reikalinga žaidybinė praktika, jie turi galvoti apie žaidimą o ne apie teisėjus”.

„Su dublerių pirmenybėmis apskritai sudėtinga – apie juos skelbiama labai mažai informacijos, kartais tenka daug pavargti, kol išsiaiškini varžybų laiką, tad pasitaiko ir tokių nesusipratimų”,- nusiskundė LFTA prezidentas.

Tuo tarpu „Žalgirio” antrosios komandos treneris Andrejus Sorokinas minėtą incidentą prisimena su nuoskauda ir tvirtina, kad šoniniai teisėjai per 45 min. neatvyko: „Man sunku dabar kalbėti, juolab mano komentaras jau nieko nepakeis ir aš noriu šį įvykį kuo greičiau pamiršti”.

„Mano duomenimis, šoniniai arbitrai tikrai neatvyko laiku. Mes negalėjome žaisti tik su vienu teisėju, tai nelogiška. Nesuprantu, kodėl buvome nubausti mes. „Vėtros” žmonės patys nesilaikė žodžio, darė pažeidimų, prieš rungtynes nebuvo ne tik teisėjų, bet ir net komisarų, sanitarų. Buvo ir daugiau minusų. Juk varžybų šeimininkais buvo būtent „Vėtros” klubas, jie ir turėjo pašalinti visus nesusipratimus, o kažkodėl baudžiami mes…”,- aiškino žalgiriečių dublerių strategas.

Paklaustas, ar neketino pateikti apeliacijos dėl šio LFF drausmės komisijos sprendimo, A.Sorokinas atsakė: „Po to įvykio pats asmeniškai kalbėjausi su Jonu Braga. Jis žadėjo tas rungtynes perkelti į rezervines dienas. Matome, kad žodžio nesilaikė. Drausmės komisijos sprendimas man buvo labai netikėtas. Tuo metu buvau užsienyje ir negalėjau pateikti protesto, būčiau kovojęs iki galo. Dabar jau vėlu. Tenka susitaikyti su šiuo sprendimu ir susikoncentruoti į žaidimą, tikintis, kad panašūs incidentai nepasikartos”.

Įsirašę į savo sąskaitą techninę pergalę, „Vėtros” dubleriai šiuo metu po 15 varžybų surinkę 31 tašką yra dukterinių komandų čempionato lyderiai. Jaunieji žalgiriečiai atsilieka 2 taškais, tačiau yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.