„Afrika.LT”: vargai ir atradimai Mauritanijoje

Šį trečiadienį per Lietuvos televiziją – trečioji kelionių dokumentikos ciklo „Afrika.LT” dalis, kurioje netrūks išbandymų ne tik karščiu, bet ir korupcija.

Šios savaitės pasakojimas – apie Mauritaniją, kurioje lietuviai keliautojai pažino tikrąją Afriką. Tris paras praleidę Sacharos dykumoje, keturi keliautojai – Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius, Jonas Juozapaitis ir Viktoras Diawara – sako pažinę ne tik alinantį karštį, bet ir savo kailiu patyrę, ką reiškia, kai Sacharos platybėse sugenda automobilis…

Šiandien slapta kamera nufilmuoti vaizdai, liudijantys apie Mauritanijos pareigūnų korupciją, atrodo juokingi. Tačiau tuomet, kai jie buvo filmuojami, iki juokų buvo toli.

„Sachara – begalinė … Kaip ir Afrikos netikėtumai…”, – sako „Afrika.LT” autorius Martynas Starkus. Mauritanijoje, griežtą islamo tvarką pripažįstančioje šalyje, keliautojai atranda raudonųjų žibintų kvartalą. Dėl leidimo jį nufilmuoti, tiesa, tenka pakovoti su vietos pareigūnais.

Taip pat trečiojoje „Afrika.LT” dalyje pamatysime … laivų kapines, ilgiausią traukinių sąstatą pasaulyje, greičio ruožą vandenyno pakrante. Viktoras Diawara su drauge Živile pagaliau prisijungs prie bendrakeleivių.

„Afrika.LT” – šį ir kitą trečiadienį 21.10 val. per Lietuvos televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.