Jaunuolių pokštas virto nelaime

Praėjusį savaitgalį Rimiečio ežere sprogęs savadarbis sprogmuo sunkiai sužalojo du Lazdijų M.Gustaičio gimnazijos moksleivius – aštuoniolikmetį V.D. ir šešiolikmetį V.V. Aštuoniolikmečiui medikai diagnozavo ūmų apakimą, jam stipriai sužalotos plaštakos, apdegęs veidas. Vaikinas išvežtas į Kauno universitetines klinikas. Pora metų jaunesnis draugas, patyręs kiek lengvesnius sužeidimus, gydomas Lazdijų ligoninėje. V.V. sužalotas veidas, krūtinė, plaštakos, sprogimo metu jis apkurto.

Trečiasis vaikinas, penkiolikmetis E.M., irgi buvęs valtyje, tačiau sėdėjęs kitame gale, sužalojimų nepatyrė. Tai, kad jis nesutriko nelaimės akimirką, galbūt išgelbėjo draugams gyvybes. Nugriaudėjus sprogimui jis sužalotus draugus užkėlė ant apverstos valties, o pats nuplaukė į krantą ieškoti pagalbos.
Visi trys vaikinai mokėsi vienoje gimnazijoje, gyvena tame pačiame Karužų kaime.

Anot E.M. močiutės Genovaitės Makaravičienės, gyvenančios Neravų kaime, praėjusį šeštadienį pas ją atvažiavęs anūkas nuėjo pažvejoti į netoli esantį ežerą. Apie 22 valandą vaikinas sugrįžo ir atsigulė miegoti. Gerokai vėliau moteris sakė girdėjusi, kad anūkui kažkas paskambino ir jis vėl išėjo.

„Kol kas išsamiai pavyko apklausti tik E.M. Jis pasakojo, kad naktį jam paskambino draugai ir pasakė, jog plauksim pasprogdinti”, – sakė įvykio tyrimui vadovaujantis Lazdijų prokuratūros prokuroras Aleksas Jurčys. LŽ žiniomis, vaikinai sprogimu norėjo pagąsdinti kitoje pusėje ežero poilsiavusius draugus.

Kai iki kranto liko apie 50 metrų, V.D. į rankas paėmė savadarbį sprogmenį – plastikinį dviejų litrų talpos butelį su iš bengališkų ugnelių padaryta dagtimi, o V.V. ją uždeginėjo.

„Galinga sprogimo banga naujos valties šone išmušė 80 centimetrų ilgio ir 15 centimetrų pločio skylę ir apvertė valtį. Laimė, kad smūgis koncentravosi į valtį, priešingu atveju vaikinai būtų likę be galvų”, – teigė prokuroras A.Jurčys.

Anot prokuroro, dar nepavyko nustatyti, iš ko buvo padarytas sprogmuo, aiškinamais ir iš kur jį gavo gimnazistai – patys pasidarė, ar kas nors kitas jį sumeistravo.

Anot G.Makaravičienės, anūkas labai mėgo žvejoti, todėl prieš porą savaičių jam gimtadienio proga padovanojo valtį. „Dėl to, kas įvyko nieko nei kaltinti, nei teisti negali. Dar gerai, kad gyvi liko”, – kalbėjo neraviškė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.