Nušalintas VSD pareigūnas grąžinamas į darbą

Valstybės saugumo departamentas (VSD) nuo antradienio į pareigas grąžina Kontržvalgybos valdybos viršininko pavaduotoją Vilmantą Bieliauską, kuris 8 mėnesius nuo pernykščio spalio buvo nušalintas nuo tarnybos.
Pasak VSD, V.Bieliauskas į darbą grąžinamas remiantis VSD statuto 37 straipsnio pakeitimo įstatymo 2-ojo straipsnio nuostatomis.

Dėl V.Bieliausko pareigų bus sprendžiamas VSD statute nustatyta tvarka, pranešė VSD atstovas spaudai.

Gegužę Seimas priėmė VSD statuto pataisą, kuria nustatytas maksimalus pareigūnų nušalinimo nuo pareigų terminas tarnybinio tyrimo atlikimo metu – trys mėnesiai.

Pataisą inicijavo konservatoriai po to, kai dalis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių apkaltino VSD dirbtinai vilkinant tyrimą dėl nušalinto pareigūno V.Bieliausko.

V.Bieliauskas nuo pareigų nušalintas pernai spalį, tačiau tarnybinis patikrinimas dėl jo veiksmų iki šiol nebaigtas.

V.Bieliauskas mano, jog jo nušalinimas susijęs su liudijimu komitetui, kuomet šis tyrė VSD veiklą, ir neigė kaltinimus esą jis „kurmis”, tekinęs slaptą informacija iš VSD.

Pareigūnas kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiu įsakymą nušalinti jį nuo pareigų bei priteisti darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas vasario pradžioje nusprendė, jog nuo tarnybos jis buvo nušalintas pagrįstai.

Pernai V.Bieliauskas liudijo Seimo laikinajai komisijai, tyrusiai VSD veiklą. Žiniasklaidoje V.Bieliauskas buvo įvardytas kaip vienas vadinamųjų „kurmių”, kurie esą be vadovybės sankcijos teikė tarnybinę informaciją kai kuriems politikams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.