Maskva tebėra brangiausias miestas pasaulyje užsieniečiams, rodo tyrimas

Maskva pirmauja tarp brangiausių pasaulio miestų užsienio piliečiams, pralenkdama antrojoje vietoje esantį Londoną, kuris smukus dolerio kursui sąraše pasistūmėjo per tris vietas į priekį, rodo metinio tyrimo duomenys.
Valiutų kursų svyravimai buvo pagrindiniai veiksniai, pakeitę miestų padėtį viso pasaulio sąraše, kurį sudaro tarptautinis sociologinių tyrimų centras „Mercer”. Į sąrašą įtraukti 143 miestai, kurie palyginami pagal įvairius rodiklius, o pavyzdžiu paimtas Niujorkas.

„Per pastaruosius metus sąraše įvyko didelių pasikeitimų, – pažymėjo Rebecca Powers (Rebeka Pauers), viena „Mercer” specialistų. – Daugiausia jie susiję su valiutų kursų svyravimu, konkrečiai – su dolerio silpnėjimu ir euro stiprėjimu”.

Trečiojoje vietoje yra Seulas, po jo eina Tokijas ir Honkongas, kiekvienas per vieną sąrašo eilutę nusileidę žemyn, palyginti su praėjusias metais.

Šeštojoje vietoje yra Kopenhaga, kuri pakilo į viršų per dvi eilutes. Septintojoje, kaip ir anksčiau, – Ženeva, o į aštuntąją nusileido Osaka.

Paskutiniai brangiausių miestų dešimtuke – Ciurichas ir Oslas, kurių pozicijos nepasikeitė.

Tyrimas vyko pagal daugiau kaip 200 rodiklių, tarp kurių – būsto nuomos mokesčio dydis, transporto, maisto produktų, drabužių, buities prekių ir pramoginių renginių kaina.

Pavyzdžiui, pats brangiausias mėsainis parduodamas Kopenhagoje, o pats pigiausias – Pekine. Maskvoje kavos puodelis kainuoja daugiau nei kituose miestuose, o mažiausia jo kaina – Buenos Airėse.

Tokijuje užfiksuotas didžiausias ištaigingo buto su dviem miegamaisiais be baldų nuomos mokestis, o mažiausias – Johanesburge, kur jis sudaro tik ketvirtadalį mokesčio Tokijuje.

Apskritai tyrimas vyksta 144 miestuose, bet šiais metais tarp jų nebuvo Hararės, nes dėl hiperinfliacijos lyginti jos kainas su kitų užsienio miestų kainomis beveik beprasmiška, nurodė „Mercer”.

Pigiausias miestas užsieniečiams, pagal tyrimo rezultatus, penktus metus iš eilės yra Asunsjonas.

Niujorkas nusileido per penkias eilutes žemyn į 15 vietą, bet tebėra brangiausias miestas Šiaurės Amerikoje. Antrasis pagal brangumą žemyno miestas – Los Andželas nusileido per 13 eilučių į 42-ąją vietą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.