„Tebūnie naktis!” metu – indie roko festivalis „PLANAS A 2007”

Birželio 22 d., penktadienį nuo 18 iki 22 val. sostinės muzikos klubo „Artistai” (Šv. Kazimiero g. 3) kiemelyje vyks antrasis „indie” roko minifestivalis „Planas A 2007”.
Pernai festivalyje grojo indie stilistikos grupės „Dyvai”, „Gravel”, „Flamingo”, „Axis”. Šiemet festivalis ypatingas tuo, kad tapo sudėtine renginių ciklo „Tebūnie naktis!”, inicijuoto „Vilniaus Europos kultūros sostinės 2009” biuro, dalis. Todėl jis, kaip ir visi „Kultūrai gyvai” ciklo renginiai, yra nemokamas.

Festivalį atidarys bene didžiausia dar plačiai nežinoma Lietuvos muzikos pasaulio viltis – grupė „Utopia” iš sostinės Pilaitės rajono. Naujojo rokenrolo atlikėjai jau žavi klubų publiką, kuri po truputį išmoksta „Utopia” dainų „She Never Wrote”, „Somebody Else” ar „Down The River” žodžius.

Geriausias „Lietuvos Mančesterio” tradicijas tęsia Šiaulių grupė „Colours Of Bubbles”, grojanti originalia šio dešimtmečio maniera. Jaunieji šiauliečiai dar šiemet planuoja mažu autobusu apkeliauti Estijos ir Latvijos pakrantę, todėl reikia skubėti juos išgirsti pirmiems.

Iš Šiaulių atvyks ir pagrindinį alternatyvios muzikos apdovanojimų „ALT 2006” prizą už Metų albumą „Disco Balls” iškovojusi grupė „Brainers”. Senokai Vilniuje nekoncertavęs kolektyvas žada pademonstruoti ne tik laiko patikrintus gitarinius hitus, bet ir naujas dainas, kurios įeis į antrąjį „breinerių” albumą.

Specialūs festivalio svečiai iš Varšuvos „Phantom Taxi Ride” yra laikomi sparčiausiai pastaruoju metu kylančia Lenkijos „indie” muzikos grupe, grojančia niujorkietiškai – britiška naujojo roko maniera. Kolektyvą Varšuvoje subūrė keli jau žinomi muzikantai, vedami gitaristo ir tekstų autoriaus Krzystofo Rychardo, ir jį puikiai įvertino tiek kritikai, tiek klubinių „indie” vakarų organizatoriai.

„Prieš kviesdami grupę iš Lenkijos surengėme lietuvių muzikantų ir „indie” muzikai neabejingų žmonių „plebiscitą”. Nors balsavimas buvo slaptas, daugiausiai pirmųjų vietų surinko „Phantom Taxi Ride”. Taigi kviečiant grupę svarbiausia buvo ne „ordinai”, o muzika ir jos atlikimas”, – sakė „Plano A” organizatoriai.

Šį pavasarį grupės kurinys „Leave You Alone” sužibėjo žinomo nepriklausomos muzikos entuziasto, Lenkijos Radijo III programos veikėjo Piotro Stelmacho sudarytame rinkinyje „Offensywa”, o „Phantom Taxi Ride”dabar ruošia albumą, pavadintą „Politics Of Haunted Attics”.

Užsimezgusias „indie” muzikos vakarų tradicijas organizatoriai žada pratęsti naujame renginių cikle „The Indie Fraternity”, o rudenį – ir trečią kartą rengiamame teminiame renginyje „John Peel Day”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.