Lietuvos studentai Izraelyje pralaimėjo tik kartą, bet į pusfinalį nepateko

Iš daugiško turnyro Izraelyje Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) rinktinė grįžo pralaimėjusi tik vieną kartą, tačiau komandai pritrūko tik šiek tiek sportinės sėkmės, kad ji būtų patekusi į varžybų pusfinalį.

„The Friendship games 2007” turnyro vaikinų grupėje dalyvavo 15 komandų iš Kanados, Kinijos, Islandijos, Graikijos, Serbijos, Italijos, Rusijos, Jordanijos, Palestinos, Izraelio, Estijos ir Lietuvos.

Vaikinų komandos buvo paskirstytos į keturis pogrupius, o lietuviai kovojo D grupėje su Rusijos pirmąja ekipa bei turnyro nugalėtojų titulą gynusiais serbais.

Pogrupyje varžybos vyko dviejų ratų sistema, o į pusfinalį pateko tik pirmąją vietą užėmę krepšininkai.

Pirmąją turnyro dieną LSKL rinktinė sutriuškino rusus 70:38, antrąją dieną – trijų taškų skirtumu 49:52 nusileido Serbijos komandai ir dar sykį sutriuškino Rusijos ekipą 72:30.

Rusijos studentų rinktinė buvo sudaryta iš keleto universitetų žaidėjų, tačiau neturėjo jokių galimybių priešintis draugiškai žaidusiai LSKL komandai.

Lemiama dvikova dėl pogrupio nugalėtojo vardo vyko tarp Serbijos ir Lietuvos komandų.

Dar pirmose rungtynėse su serbais likus žaisti kiek daugiau nei minutę, Lietuvos krepšininkai nepataikė iš po krepšio bei prametė du baudos metimus, o serbai primetė kietą žaidimo stilių, ilgai įžaidinėjo kamuolį bei atrodė labai solidžiai.

Nuliūdusi Lietuvos komanda troško revanšo. Ir jis įvyko. Paskutinę grupės varžybų dieną LSKL komanda įveikė serbus 59:57, tačiau dvikovos pabaigoje ir vėl turėjo galimybę pasiekti kur kas vertingesnę pergalę.

Likus žaisti mažiau nei minutę lietuviai pataikė tritaškį ir padidino persvarą iki 5 taškų (kas garantuotų pirmąją vietą grupėje ir patekimą į pusfinalį), tačiau paskutinę dvikovos sekundę serbų žaidėjo mestas tolimas metimas iš maždaug 9 metrų buvo tikslus.

Skaičiuojant pogrupio rezultatus, serbai turėjo vieno taško pranašumą prieš lietuvius ir pateko į pusfinalį, kuriame įveikė estus.

Finale serbai nusileido Kanados studentų rinktinei, kuri po atkaklios kovos įveikė čempionų titulą gynusius Serbijos krepšininkus 45:40.

Merginų grupėje dalyvavo 5 komandos, o nugalėtojomis tapo Lenkijos studentės, finale 62:39 sutriuškinusios Kinijos atstoves.

Pasakodamas apie turnyrą Izraelyje LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius atkreipė dėmesį į puikią organizaciją. „Mus puikiai sutiko, parodė didžiulį dėmesį, nuolat rūpinosi ir stengėsi, kad būtume viskuo patenkinti. Laisvu nuo rungtynių metu aplankėme Tel Avivą, Jeruzalę, Nazaretą, Mirusią jurą ir dar daug kitų šventų vietų.”

Paklaustas apie turnyro sąlygos, J.Kurševičius ir toliau negailėjo komplimentų. „Gyvenome ir žaidėme Tel Avivo universiteto sporto bazėje, kurioje buvo puikus parkas, baseinai, keturios treniruoklių salės, krepšinio aikštelė.”

„Izraelyje mus aplankė Lietuvos ambasadorė Asta Skaisgiryte Liauškienė, o po turnyro sulaukėme didžiai gerbiamo Izraelio premjero Shimono Perezo dėmesio, kuris džiaugėsi galėdamas praleisti laiką su krepšinio šalies atstovais,” – pasakojo J.Kurševičius.

Kalbėdamas apie kitų metų turnyrą, J.Kurševičius džiaugėsi, kad LSKL pavyko užmegzti ryšių su izraeliečiais. „Šis turnyras turėtų tapti tradiciniu. Kitais metais sulaukėme žodinio organizatoriaus, gerai žinomo Lietuvoje Izraelio trenerio Ilano Kowalsky kvietimo atvykti ne tik vaikinų, bet ir merginų komandoms.”

Apie išvyką į Izraelį pasakojo ir LSKL direktorė bei lietuvių grupės vadovė Lidija Okuneva. „Turnyras buvo sėkmingas, tik gaila, kad nepavyko patekti į pusfinalį, juk turėjome gerų galimybių. Labai patiko organizatorių darbas bei rūpestis. Patyrę rinktinės treneriai Edas Nickus ir Algimantas Šatas teigė, jog per visą savo darbo istoriją nėra matę net panašaus lygio organizacijos. Viskas buvo nuostabu!”

Primename, kad turnyre žaidė 12 LSKL krepšininkų: Paulius Abramavičius, Artūras Milaknis, Mindaugas Tamušauskas ir Vidmantas Užkuraitis (visi LKKA), Rolandas Vaičius, Justas Sinica, Mindaugas Reminas ir Justas Kaziliūnas (visi VPU), Povilas Stasiulionis (LŽŪU), Vytautas Šarakauskas (VGTU), Gintaras Leonavičius (MRU) bei Valdemaras Sevastjanovas (KU).

LSKL rinktinei vadovavo LKKA strategas Edas Nickus bei VPU treneris Algimantas Šatas.

Oficialus pasiruošimas studentų žaidynėms – universiadai (rugpjūčio 8 – 18 dienomis Tailande) prasidės liepos pirmąją dieną. Tuomet į treniruočių stovyklą prisijungs visi pagrindiniai studentų rinktinės nariai, kuriems ne daugiau kaip 25 metai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.