„Olympiacos” iškovojo pergalę ir išlygino serijos rezultatą

Pirėjo „Olympiacos” komanda su Arvydu Macijausku iškovojo sunkią pergalę namų arenoje, 10 tūkstančių sirgalių akivaizdoje rezultatu 78:68 (19:20, 22:24, 19:8, 18:16) įveikė Eurolygos čempionų Atėnų „Panathinaikos” klubą su Ramūnu Šiškausku ir Robertu Javtoku bei išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 2-2.

Nuo pat susitikimo pradžios aikštelėje vyko atkakli kova, o po pirmojo kėlinuko minimalią persvarą turėjo svečiai iš Atenų (20:19).

Antrajame kėlinuke tęsėsi apylygis žaidimas, tačiau sėkmingo Dimitrio Diamantidžio žaidimo dėka „Panathinaikos” skirtumas išaugo iki 7 taškų (38:31). Vis dėlto „Olympiacos” klubas nesiruošė nuleisti rankų ir sėmingai užbaigęs keletą atakų priartėjo prie varžovų ir po dviejų kėlinukų turėjo tik 3 taškų atsilikimą.

Trečiasis kėlinukas buvo lemiamas. Nors ketvirčio pradžioje komandos ir toliau žaidė atkaklų ir nervingą krepšinį, šeimininkai persverėrė rezultatą savo naudai. Netrukus Sconnie Pennas pataikė sudėtingą tolimą metimą, o „Olympiacos” padidino pranašumą iki 6 taškų (56:50). Po trijų kėlinukų „Olympiacos” buvo priekyje 60:52.

Ketvirtajame kėlinuke „Panathinaikos” klubui ir toliau nesisekė perimti iniciatyvos į savo rankas. Ketvirčio pabaigoje Atėnų krepšininkams pavyko sumažinti atsilikimą iki 6 taškų (68:74), tačiau R.Šiškauskas prametė tritaškį, o „Olympiacos” klubas atsakė dviem Panagiočio Vasilopouloso dvitaškiais ir iškovojo sudėtingą pergalę 78:68.

Arvydas Macijauskas nugalėtojams per 26 minutes pelnė 8 taškus (dvitaškiai 2/2, tritaškiai 0/3, baudos metimai 4/4), atkovojo ir perėmė po 3 bei prarado 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei išprovokavo 5 varžovų pražangas.

„Panathinaikos” ekipai Ramūnas Šiškauskas per 33 minutes surinko 11 taškų (dvitaškiai 1/3, tritaškiai 1/5, baudos metimai 6/6), atkovojo 2 ir prarado 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 varžovų metimus, keturis sykius prasižengė ir išprovokavo 4 varžovų baudas.

Robertas Javtokas buvo išbėgęs į aikštelę vienai minutei, per kurią prametė du baudos metimus, atkovojo 2 kamuolius ir išprovokavo vieną pražangą.

„Olympiacos”: S.Pennas (4 rez.perd.) ir P.Vasilopoulos – po 17, G.Borousis 10 (7 atk.kam.), A.Macijauskas 8, H.Domercantas 7.

„Panathinaikos”: S.Becirovičius 17 (9 išpr.praž.), R.Šiškauskas 11, D.Diamantidis 10 (5 kld.), F.Alvertis (tritaškiai 3/4) ir D.Tomaševičius (6 atk.kam.) – po 9.

Penktosios, lemiamos, finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį vakare Atėnuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.