Pasieniečių sraigtasparnio įgula išgelbėjo dingusią dvejų metų mergaitę

Pasieniečių sraigtasparnio įgula Tauragės rajone išgelbėjo iš namų išėjusią ir pelkėje įklimpusią dvejų metukų mergaitę.
Sekmadienį apie vidudienį Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) gavo pranešimą iš Tauragės rajono policijos apie iš namų išėjusią ir dingusią dvejų metukų mergaitę.

Buvo žinoma, kad mergaitės artimieji vaiko pasigedo sekmadienį ryte. Dingusiosios ieškojo didelės pareigūnų pajėgos – Tauragės policininkai ir kariškiai šukavo apylinkes, ugniagesiai tikrino vietos gyventojų šulinius, rajono tvenkinius, upelius.

Informacija apie dingusią mergaitę taip pat buvo perduota VSAT Aviacijos rinktinei. Iš Paluknio aerodromo Trakų rajone, kuriame yra šios rinktinės bazė, nedelsiant pakilo pasieniečių sraigtasparnis „EC 135”. Įvykio vietą pasieniečių pilotai pasiekė po maždaug valandos skrydžio. Pasak VSAT orlaivį pilotavusių pareigūnų, Tauragės rajono link jiems teko skristi maždaug 240 kilometrų per valandą greičiu.

„EC 135” ekipažui buvo perduota, kad ieškant dingusiosios iš oro reikėtų žvalgyti brūzgynų ir krūmų gausią pelkėtą vietovę tarp Tauragės rajono Gaurės ir Batakių gyvenviečių. Dingusiosios paieškai VSAT pareigūnai panaudojo specialią sraigtasparnyje sumontuotą stebėjimo įrangą.

Po maždaug pusvalandį trukusių paieškų orlaivyje buvęs pasienietis brūzgynų apsuptoje pelkėje pastebėjo baltus marškinėlius. Netrukus paaiškėjo, kad tai ir yra dingusi mergaitė. Mažylė iki pusės buvo įklimpusi klampiame pelkės dumble, ji nejudėjo.

Atsižvelgiant į kritinę situaciją ir tai, kad mergaitė įklimpusi galėjo išbūti ne vieną valandą, VSAT orlaivio įgula, apsukusi ratą, ėmė leistis į pačią pelkę. Nutūpus prie pat klampynės vienas pasienietis iššoko iš sraigtasparnio į pelkę.

Iki kelių įklimpęs VSAT pareigūnas sugebėjo ištraukti dumblo įtrauktą mažametę. Išgelbėta mažylė kvėpavo, tačiau nejudėjo, nekalbėjo, buvo sukandžiota uodų ir atrodė kritinės būklės, nusilpusi. Mergaitę gelbėjusių pasieniečių teigimu, mažylę aptikus bent valandą vėliau galėjo ištikti tragedija. Atsižvelgiant į tai, kad mergaitę gali tekti reanimuoti, buvo nuspręsta ją kuo greičiau išlaipinti artimiausioje sraigtasparniui nutūpti tinkamoje vietoje ir automobiliu gabenti į ligoninę.

Tik pakilęs orlaivis išgelbėtą vaiką nukraidino šalia sodybos, iš kurios ji buvo išėjusi. Nuo vietos, kur ją aptiko pasieniečiai, iki mergaitės namų buvo apie puskilometrį. Prie sodybos atskrendančio pasieniečių sraigtasparnio laukė daug žmonių. Pasieniečiai mažylę perdavė policijos pareigūnams. Automobiliu įjungtais švyturėliais ji buvo nugabenta į ligoninę. Turimais duomenimis, jos gyvybei šiuo metu pavojaus nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.