Gydytojų verdiktas – R.Kubicai reikia pailsėti

Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) gydytojų nuomone, „BMW Sauber” komandos lenktynininkas lenkas Robertas Kubica turės praleisti šį sekmadienį Indianapolyje vyksiančių „Formulės-1” lenktynių etapą, nes pakartotinės avarijos atveju sportininkas gali turėti skaudžių pasekmių.

Kaip jau rašėme, praėjusį savaitgalį Monrealyje į baisią avariją patekęs R.Kubica atsipirko smegenų sutrenkimu.

Jį per lenktynes JAV pakeis „BMW Sauber” atsarginis lenktynininkas devyniolikmetis Sebastianas Vettelis, kuriam tai bus debiutas „Formulės-1” varžybose.

Laukdamas FIA medikų sprendimo R.Kubica vylėsi, kad rytoj galės startuoti Indianapolio lenktynėse. „Jaučiuosi pasirengęs šimtu procentų. Man labai svarbu į varžybas grįžti kaip įmanoma greičiau, – tvirtino lenkas ir pridūrė: – Bet turime sulaukti ir gydytojų verdikto.” Lenkas tikėjosi, kad dėl medicininio patikrinimo nekils problemų. Juk Monrealio ligoninės medikai sportininką išrašė iš ligoninės pareiškę, kad šis visiškai sveikas.

„Tikiuosi, kad mašina bus sutvarkyta, o gydytojai duos leidimą, – teigė lenkas. – Esu pasirengęs pasirodyti geriau negu Monrealyje.” Deja, R.Kubicai teks sulaukti dar kito etapo.

„Pasižiūrėjęs lenktynių Kanadoje įrašą galiu pasakyti, jog esu laimingas sėdėdamas priešais jus, – interviu „Bild” prieš kelias dienas sakė R.Kubica. – Nerandu protingo paaiškinimo, kaip per šią avariją nepatyriau rimtų traumų. Jei kas nors panašaus būtų atsitikę prieš dešimt metų, dabar nesikalbėtume.”

Kanados „Grand Prix” laimėjęs ir lyderiu bendrojoje įskaitoje tapęs Lewisas Hamiltonas („Mclaren”) prieš septintąjį etapą per spaudos konferenciją komentavo savo komandos draugo ispano Fernando Alonso pareikštas kritines pastabas.

Dukart pasaulio čempionas F.Alonso pareiškė, kad lenktynių debiutantas „McLaren” komandoje turi privilegijų – 22 metų britų lenktynininkui skiriama daug dėmesio.

„Jis nesitikėjo, jog taip gerai pasirodysiu čempionate, – kalbėjo L.Hamiltonas. – Neįsivaizduoju, kodėl jis taip pasakė. Jis dukart pasaulio čempionas, bet jam neteko patirti tokių išbandymų kaip man.

Keisti pasirodė Alonso žodžiai. Kai pradėjome dirbti, komanda darė viską, kad abudu laimėtume ir būtume viršūnėje.”

Indianapolis – vienintelė trasa, kur F.Alonso dar nė karto nepakilo ant prizininkų podiumo. Iki 2006 metų ispanas apskritai joje negalėdavo finišuoti, o praėjusiais metais jo aukščiausia vieta buvo penktoji.

Užvakar Indijos sporto vadovai pranešė, jog 2009 metais vienas „Formulės-1” lenktynių etapų bus surengtas šioje šalyje. Tai reiškia, jog kuri nors viena dabartinių trasų turės atsisveikinti su „Formulės-1” lenktynininkais.

„Lenktynės Amerikoje nėra gyvybiškai svarbios „Formulei-1”, – tikino „Formulės-1” vadovas Bernie Ecclestone’as. – Beveik neturime rėmėjų iš šios šalies, nėra ir amerikiečių komandos, yra tik vienas JAV lenktynininkas. Manau, kad, pavyzdžiui, Indianapolio „Grand Prix” ateityje gali pakeisti Indijoje surengtos lenktynės”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.