Žurnalistai policijos pagalbos nesulaukė

Klaipėdos rajone buvo užpulti eismo įvykį norėję užfiksuoti žurnalistai. Policijos pareigūnai į konfliktą nesikišo, nes buvo užsiėmę.

Ketvirtadienio vakarą ties Dumpių kaimu klaipėdietis Romas Rakauskas, grįždamas iš pramogų centro „Pramogų bankas” klientams surengto vakarėlio, nesuvaldė automobilio „Audi A6”. Mašina nuvažiavo nuo kelio ir nuskriejusi nuo pylimo trenkėsi į betoninę sienelę. Avarijoje nukentėjo vairuotojas. Jam lūžo šonkauliai, jo 11-metis sūnus dėl plėštinės peties žaizdos paguldytas į Klaipėdos vaikų ligoninę. Manoma, kad automobilis važiavo labai greitai, nes stabdymo kelias sprendžiant iš padangų žymės ant asfalto – net 150 metrų.

Užsiėmę pareigūnai

Pasak vieno informacinio portalo žurnalistės Rimos Lingvenytės, ji su operatoriumi atvyko užfiksuoti eismo įvykio ir nesitikėjo, kad atsidurs tikroje mėsmalėje. „Mums net neleido prieiti prie sudaužytosios „Audi”. Vos išlipus iš automobilio iškart kelią užtvėrė kažkokie vyrai. Jie įsakė neiti artyn ir nefilmuoti. Pasakiau, kad esu viešoje vietoje, todėl niekas man neturi teisės uždrausti. Tada atėjo dar trys žaliūkai, nuo kurių sklido alkoholio kvapas, ėmė keiktis ir pradėjo mane spardyti. Tai pamatęs manęs ginti stojo operatorius. Tačiau ir jis nukentėjo nuo agresyviai nusiteikusių chuliganų – jie Broniui išmušė iš rankų ir sulaužė vaizdo kamerą, sudaužė objektyvą, o jį patį įstūmė į griovį. Aš pradėjau šaukti policininkams, kad pažiūrėtų, kas vyksta. Tačiau sulaukiau abejingo atsakymo, esą jie man padėti negali, nes privalo užfiksuoti eismo įvykį.”

Policininkai nustebino

Kai kurių liudininkų teigimu, buvo apstumdyti ir keli televizijos kompanijų operatoriai. Kai kurie iš stumdžiusiųjų, pasak mačiusiųjų, buvo panašūs į „Pramogų banko” apsaugos darbuotojus.

R.Lingvenytė LŽ vakar stebėjosi policininkais, kurie leido iš pažiūros neblaiviems smurtautojams sėsti į automobilius ir nuvažiuoti. Žurnalistė tvirtino, kad dėl patirto smurto būtinai rašys pareiškimą policijai.

Operatorius Bronius Beinoravičius sakė, kad sulaužyta kamera kainuoja 3 tūkst. litų, o sudaužytas objektyvas – 4 tūkst. litų.

Šios avarijos aplinkybes tiriantis Klaipėdos rajono policijos komisariato tyrėjas Robertas Ražauskas teigia kol kas neturintis duomenų, kad fiksuojant eismo įvykį būtų nukentėję žurnalistai: „Man apie tai niekas nepranešė.” Tyrėjas patvirtino, kad kol nėra nukentėjusiųjų pareiškimų, tol neturi ką komentuoti.

Ketvirtadienio vakarą avariją registravusių pareigūnų vakar darbe nebuvo. Tyrėjas taip pat dar negalėjo pasakyti, ar avarijoje nukentėjęs vairuotojas R.Rakauskas buvo blaivus.

Ketina susitarti?

„Nesės” įmonių grupės savininkas Kazys Paulikas atmeta kaltinimus, esą į muštynes įsivėlė ir jam priklausančių įmonių apsaugos darbuotojai: „Mūsų darbuotojai į incidentą neįsivėlė. Tiesa ta, kad visi tie žmonės vyko iš mūsų klientams surengtos šventės. Aš pats joje nedalyvavau. Žinau, kad joje buvo ir keli apsaugos darbuotojai. Po šventės jos dalyviams mes buvome parūpinę autobusą, kad visi saugiai galėtų grįžti namo. Aišku, gaila, kad kai kurie svečių šia galimybe nepasinaudojo ir jų kelionė baigėsi liūdnai. Ar ten dar kas nors nukentėjo – nežinau. Toje vietoje buvo daug žmonių, todėl sunku pasakyti, kas ten mušėsi ir ar ką nors sudaužė.”

Bet paskui K.Paulikas LŽ pareiškė visada pasirengęs padėti žurnalistams, todėl, jei nukentėjusieji į jį kreiptųsi dėl žalos atlyginimo, jis stengtųsi rasti abiem šalims priimtiną sprendimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.