Niujorko prekių birža (NYMEX) gali būti parduota

Niujorko prekių birža NYMEX – stambiausia pasaulyje naftos ir dujų rinka, nagrinėja savo pačios pardavimo galimybes. Tarp potencialių pirkėjų įvardinamos tarpžemyninė birža „NYSE Euronext” (NYX), vokiečių „Deutsche Boerse” ir Čikagos prekių birža, arba SME. tai penktadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg”, remdamasi informuotais šaltiniais.

Kompanijos „Nymex Holdings Inc.” akcijos gali būti įvertintos 155 JAV doleriais už akciją. Bendra jų vertė galėtų sudaryti 14,3 mlrd. JAV dolerių.

Šaltiniai tvirtina, kad „Nymex” vadovybė jau susitiko su trijų potencialių pirkėjų atstovais, o „Nymex” direktorių taryba jau informuota apie diskusijų eigą.

Šiuo metu biržos visame pasaulyje ieško būdų susijungti, kad galėtų išlaikyti konkurenciją su elektroninėmis vertybinių popierių prekybos sistemomis. Balandį „NYSE Group” įsigijo Europos biržą „Euronoext NV” už 14,6 mlrd. JAV dolerių, o Frankfurto „Deustche Boerse” sutiko nusipirkti Niujorko „International Securities Exchange Holdings Inc.” (ISE) už 2,8 mlrd. JAV dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.