Rusijos saugumas iškėlė bylą dėl šnipinėjimo, remdamasis Lugovojaus pareiškimu

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) pranešė, kad remdamasi verslininko Andrejaus Lugovojaus pareiškimo patikrinimo rezultatais ketvirtadienį iškėlė baudžiamąją bylą dėl šnipinėjimo.

„2007 metų birželio 14 dieną FST tyrimo valdyba, gavusi Generalinės prokuratūros sutikimą ir remdamasi Rusijos verslininko A.Lugovojaus pareiškimo patikrinimo rezultatais, iškėlė baudžiamąją bylą esant šnipinėjimo – nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso 276 straipsniu, požymiams”, – sakoma penktadienį išplatintame FST Viešųjų ryšių centro pranešime.

Kaip jau pranešta, gegužės pabaigoje spaudos konferencijoje Maskvoje A.Lugovojus pareiškė, jog ketina perduoti Rusijos teisėsaugos institucijoms medžiagą, susijusią su tuo, kad buvęs FST darbuotojas Aleksandras Litvinenka ir Britanijos specialiosios tarnybos mėgino jį užverbuoti rinkti Rusijos vadovybę kompromituojančią medžiagą.

Pasak A.Lugovojaus, anksčiau Britanijos specialiosios tarnybos mėgino jį užverbuoti rinkti Rusijos prezidentą kompromituojančią medžiagą.

„Anglai iš esmės man pasiūlė rinkti bet kurią prezidentą Putiną ir jo šeimos narius kompromituojančią medžiagą”, – sakė A.Lugovojus.

Pasak jo, ir velionis A.Litvinenka, ir gyvenantis Londone verslininkas Borisas Berezovskis buvo užverbuoti Britanijos specialių tarnybų.

Anksčiau Didžiosios Britanijos prokuratūra apkaltino A.Lugovojų nužudžius A.Litvinenką,kuris mirė nunuodytas poloniu-210 pernai Londone.

Britanija kreipėsi į Rusiją, reikalaudama išduoti A.Lugovojų. A.Lugovojus neigia, kad yra susijęs su A.Litvinenkos mirtimi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.