Tarsi žydinčioj lankoj

Vasaros spalvų žaismas interjere nuteikia optimistiškai, o dominuojantys žali atspalviai namus susieja su gamta – gyventi čia turėtų būti ypač gera

Tokius gaivių spalvų namus susikūrė ir vieno televizijos kanalo žinių tarnybos vadovė žurnalistė Daiva Žeimytė su draugu Daivaru Rupšiu. Ne itin dideliame Daivos ir Daivaro dviejų kambarių bute viename sostinės mikrorajonų vyrauja vasariška nuotaika, kurią sukuria skoningai parinkti ir suderinti žali, geltoni ir oranžiniai atspalviai. Ryškiausiai jaukiuose namuose dominuoja žalios spalvos tonai – taip nudažytos svetainės ir virtuvės sienos. Kadangi šias patalpas skiria tik virtuvės baras, todėl pora, rinkdamasi dažus sienoms ir ieškodama vienodo spalvinio sprendimo, svetainės sienas nudažė šviesiai žalia, o virtuvės – itin švelnia pasteline žalsva spalva.

Derinant prie sienų, svetainei parinktos geltonos lengvo audinio užuolaidos, suteikiančios namams lengvumo įspūdį. Kuriant harmoningą namų stilių svetainėje pastatyti šviesiai geltoni natūralios odos baldai – sofa ir dvivietis fotelis. Žurnalinis staliukas taip pat priderintas prie bendro gaivių spalvų interjero. Grūdintas staliuko stiklas išmargintas žaliais augalais, ryškiaspalvėmis gėlėmis.

Jaukumo, romantikos ir žaismingumo nedidelei svetainei suteikia įvairūs interjero aksesuarai, spalvingi šviestuvai, paveikslai, augalai ar iš tolimų kelionių parsivežti suvenyrai.

Spalvų gama, vyraujanti svetainėje ir virtuvėje, atkartota ir kitose patalpose. Koridoriuje sodriau – sienos nudažytos oranžine spalva, vonios kambaryje ir miegamajame dominuoja pasteliniai žalsvi atspalviai.

Interjerą kūrė patys

Taip būstas atrodo šiandien. Kai Daiva ir Daivaras jį įsigijo, apleistas, netvarkingas butukas, pasak šeimininkų, prašyte prašėsi remonto. „Viską reikėjo keisti – sienas, lubas, grindis, langus. Išgriovėme net svetainę ir virtuvę skyrusią sieną, jos vietoje dabar stovi baras, pastatėme kitą koridoriaus ir virtuvės zonas skiriančią sieną. Sudėtingesniems remonto darbams atlikti, pavyzdžiui, išklijuoti vonios ir tualeto kambarių grindis bei sienas plytelėmis ar sienoms dažyti, samdėme meistrus”, – dabar linksmai prisimena daugiau nei prieš metus užgriuvusius remonto rūpesčius Daiva.

Namų interjerą kūrė ir kai kuriuos apdailos darbus pora atliko pati. Daiva juokauja, jog vienu metu net buvo apsigyvenę baldų, interjero ir apdailos salonuose: ilgai rinkosi, derino apdailos medžiagas, baldus, užuolaidas. Daiva neslepia, kad nemažai idėjų ir naudingų patarimų rado užsienietiškuose interjero žurnaluose.

Tiesa, kaip viską išdėstyti patarė ir pažįstamas italas, dirbantis šioje srityje. Tačiau kai kurie siūlymai jaunai porai pasirodė nepraktiški ir nepriimtini, todėl pasikliovė savo skoniu.

„Vis dėlto kurti sau namų interjerą ir būti dizaineriu nelengva užduotis”, – įsitikinusi pašnekovė. Daivos manymu, nė kiek ne mažiau rūpesčių būtų buvę net ir samdytam architektui ar dizaineriui patikėjus visus darbus.

Jaukių namų formulė

Daiva ir Daivaras savo namus vadina jaukiais, kuriuose ištisus metus galima džiaugtis vasariška pakilia nuotaika, pasisemti teigiamos energijos. „Jaukūs namai – tai tokie namai, į kuriuos visada norisi sugrįžti, praleisti kuo daugiau laiko, atsipalaiduoti”, – tvirtina Daiva.

Žurnalistė prasitaria, jog jei dabar tektų keisti gyvenamąją vietą, ieškotų jaukaus namo. Ko gero, namas turėtų stovėti apsuptas gražios gamtos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.