Lėktuvai aplenkia Palangos oro uostą

Po dviejų dienų pertraukos vakar Palangos oro uoste vėl tūpė ir kilo lėktuvai.

Nors lėktuvų kilimo ir tūpimo tako modernizavimo darbai tik įpusėjo, tačiau daugiau uždaryti oro uosto nebežadama.

Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkausas neslepia, kad dėl modernizavimo darbų jau patirta nemažai nuostolių. Ir ne vien dėl to, kad keletą dienų oro uostas negalėjo veikti. Kai kurie lėktuvai renkasi kitus oro uostus ir tomis dienomis, kai Palangos oro uostas veikia.

„Čia panašiai, kaip ir vairuotojai aplenkia remontuojamus kelio ruožus, kai kurie lėktuvai irgi aplenkia mūsų oro uostą, kol vyksta rekonstrukcija. Tačiau mes esame nusiteikę šiemet pakentėti ir planuojame atsigauti kitais metais”, – sakė direktorius.

Iš viso oro uostas neveikė tik keturias dienas – gegužės 29-30 ir birželio 12-13 dienomis, kai buvo platinama viena ir kita tako pusė. Be to, takas dabar dar ir ilginamas, tačiau šie darbai atliekami naktimis arba tarp reguliarių skrydžių.

Dabar tako plotis siekia 45 metrus, iki rekonstrukcijos jis buvo 5 metrais siauresnis. Be to, takas bus pailgintas iki 2,3 km. ilgio, iki rekonstrukcijos buvo 2 km.

Pasak L. Kvietkausko, tako ilginimo darbai turėtų būti užbaigti iki liepos 1 dienos. Be to, jau dabar tiesiami kabeliai šviesos signaliniams žiburiams, kurie, planuojama, turėtų būti atnaujinti iki rugsėjo.

„Iki šiol mes naudojomės 30 metų senumo žemo intensyvumo signaliniais žiburiais. Tad juos atnaujinti būtina, kad pilotams būtų saugiau leistis. Vien signaliniams žiburiams reikės išleisti per 10 milijonų litų”, – pasakojo L. Kvietkauskas.

Iš viso kilimo ir tūpimo modernizavimo darbai atsieis 23,2 milijono litų. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos rėmimo fondų.

Palangos oro uosto rekonstrukcijos esmė – užtikrinti skrydžių saugumą, geresnį keleivių aptarnavimo lygį ir pasiekti, kad oro uostas atitiktų Europos Sąjungos standartus.

L. Kvietkauskas viliasi, kad užbaigus modernizavimo darbus oro uostas galės priimti ir didesnius nei iki šiol lėktuvus. Dabar kasdien Palangos oro uoste kyla ir leidžiasi po 7-8 lėktuvus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.