Vaikus pakvietė pirmosios vasaros stovyklos

Panevėžyje jau pradėjo veikti vaikų vasaros stovyklos. Šiemet, kai pakeista vaikų vasaros poilsio organizavimo tvarka – nebesuteikiamos išskirtinės sąlygos socialiai remtiniems vaikams. Dabar visi vaikai turi vienodas teises gauti iš dalies kompensuojamą kelialapį į stovyklą. Šiais metais Panevėžio savivaldybė skyrė finansavimą 30 vaikų vasaros poilsio programoms, daugiausia pinigų skirta sportinėms stovykloms. Iš viso paskirstyta 264,5 tūkstančio litų.

Vaikai nori keliauti

Ketvirtus metus Muzikos mokykloje keturių savaičių stovyklą organizuoja „Strazdanėlės” mokykla. Pirmą kartą per 19 mokyklėlės gyvavimo metų miesto savivaldybė skyrė solidžią 15 tūkst. litų sumą jų parengtam vasaros projektui „Gatvės auklėtojų mokykla”. Stovykloje su vaikais dirba paaugliai savanoriai, prižiūrimi pedagogų. Programą stovyklai kūrė jaunieji vadovai, patys žaisdami ir išbandydami žaidimus. Kiekviena savaitė turi teminį pavadinimą, pagal kurį organizuojama atitinkama veikla ir užduotys. Ši stovykla yra mokama, viena diena stovykloje kainuoja 20 Lt ir joje vaikai leidžia laiką nuo 10 iki 17 valandos. Pasak stovyklos vadovės Dalijos Latvėnienės, vaikai priimami ir vienai dienai, ir savaitei, ir visam stovyklos laikui.

Pasak vadovės, nors vaikai nedideli, jie labai laukia kelionės. Planuojama trijų parų išvyka į Ustronę. Be to, vasarotojai apsilankys pas kariškius, ledų gamintojus, Kraštotyros muziejuje apžiūrės drugelių parodą. Vasaros „Stazdanėlių” mokyklos stovykla veikia jau ketvirtus metus.

Vasara su knyga

„Žalioji pelėda” – tikra vaikų, kurie myli knygą, draugė. Jos vedėja sako, kad bibliotekininkės, vasarojančius namuose vaikus, pakvietė į trijų savaičių stovyklą.

Tokia stovyklėlė organizuojama jau šeštus metus ir tėvams ji nieko nekainuoja. Bibliotekos darbuotojos rašė projektą ir miesto Savivaldybė skyrė finansavimą. Nors projektas „Vasara su knyga klube „Dryžuota kojinė” stovyklai rengti gavo tik 1200 litų, tačiau sugebėjo pradžiuginti būrį nuobodžiaujančių vaikų -supažindino su naujomis knygomis, suorganizavo kelionę po Panevėžio apylinkes.

Vaikams labai patinka, kad su jais dirba studentės iš Panevėžio kolegijos. Jos labai kūrybingos, todėl vaikams netenka nuobodžiauti, vyksta konkursai, varžybos, mokomasi draugauti su knyga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.