Etiką saugos sava komisija

Miesto politikų moralę sergėsianti Etikos komisija formuojama pažeidžiant vieną svarbiausių demokratijos principų – gerbti kitą nuomonę.

Sprendimo projektą dėl Etikos komisijos sudėties rengiantis miesto tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis savo nuožiūra pakoregavo kai kurias pavardes.

Tarybos kolegija pasiūlė komisiją sudaryti iš septynių narių.

Politikų poelgius turėtų svarstyti po vieną tarybos narį iš pozicijos ir opozicijos, tautinių mažumų, universiteto bendruomenės, nevyriausybinių organizacijų atstovai, vienas kultūros magistras ir vienas miesto garbės pilietis.

Viena pirmųjų į Etikos komisiją savo narį – „Smeltės” individualių namų savininkų bendruomenės pirmininką Evaldą Jurkevičių – delegavo Klaipėdos nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimo taryba, vienijanti kelis šimtus bendruomenių.

V.Plečkaičiui faksu buvo nusiųstas apie tai informuojantis raštas.

Tačiau E.Jurkevičiaus pavardė tarp kandidatų į Etikos komisiją nebuvo įrašyta.

Vardindamas pasiūlytus žmones, V.Plečkaitis teigė, kad nevyriausybinių organizacijų atstovė – Vakarų Lietuvos vartotojų federacijos prezidentė Audronė Rickuvienė.

„Tokį poelgį vertinu kaip kiaulišką. Taip išeina, kad vienas žmogus negerbia nevyriausybinių organizacijų nuomonės”, – apmaudo neslėpė E.Jurkevičius.

V.Plečkaičio nuomone, E.Jurkevičius negali būti Etikos komisijos narys, nes jo atstovaujama bendruomenė – per maža.

„Jis turi tik 100 namų bendruomenę. O A.Rickuvienė vadovauja rimtai organizacijai, kuri smarkiai dirba”, – teigė tarybos sekretorius.

Tačiau jis tikino, kad E.Jurkevičiaus pavardė bus įrašyta miesto tarybai pateikto sprendimo aiškinamajame rašte.

„Toks poelgis – kažkieno savivaliavimas. Taip pažeidžiama demokratija. Darytina prielaida, kad taip formuojama komisija gali būti šališka”, – nuomonę reiškė miesto tarybos opozicijos lyderis Artūras Šulcas.

Etikos komisija nagrinės gautus skundus apie neetišką politikų elgesį. Todėl nuogąstaujama, kad ji nepagrįstais savo sprendimais nežemintų kai kurių politikų visuomenės akyse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.