Kaip ugdyti ir drausminti vaikus tėvai galės išmokti seminaruose

Paramos vaikams centras pradeda rengti seminarus tėvams, kuriuose mokys, kaip tinkamai ugdyti ir drausminti vaikus, padėti jiems sunkiomis akimirkomis.
Paramos vaikams centro direktorė Aušra Kurienė sako, jog kalbant apie daugelį tarp vaikų ir jaunimo esančių problemų pabrėžiama, jog vertybinį pagrindą ir elgesio modelį vaikas atsineša iš šeimos, todėl dažnai šios problemos atrodo neišsprendžiamos. „Vaikas pirmiausia gyventi mokosi iš jį auginančių žmonių, kurie ne visuomet žino, kaip geriau auklėti vaiką. Gerų specialistų trūksta ne vienoje darbo srityje, nors juos rengia universitetai, o būti gerais tėvais niekas nemoko, todėl natūralu, jog ir šioje srityje turime specialistų trūkumą”, – pastebi psichologė A. Kurienė.

Iki šiol teikęs psichologines konsultacijas emocinių, psichologinių sunkumų turintiems vaikams bei jų tėvams, Paramos vaikams centras ketina rengti nemokamus seminarus visiems tėvams, norintiems gauti psichologinių žinių, kaip tinkamai elgtis su vaiku, kokias priemones naudoti jo drausminimui bei ugdymui. „Kartais tėvai muša vaikus, nes nemoka sudrausminti savo vaiko kitaip ir tai palieka pėdsakus tolimesniame vaiko gyvenime, todėl manom, jog svarbu mokyti tinkamų metodų, o ne toliau stebėti statistikoje augančius nuskriaustų ir agresyvių vaikų skaičius”, – teigia A. Kurienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.