Valstybine priešgaisrine gelbėjimo tarnyba pasitiki daugiau nei trys ketvirtadaliai šalies gyventojų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos užsakymu buvo atliktas viešosios nuomonės tyrimas, kuriuo buvo mėginta išsiaiškinti šalies gyventojų požiūrį į priešgaisrinę saugą ir Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklą bei sužinti, ar gyventojams pakanka informacijos, kaip išvengti gaisrų ir kitų nelaimių. Po atliktos apklausos paaiškėjo, kad net 76 proc. šalies gyventojų Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklą vertina teigiamai.
Tyrimo rezultatai rodo, kad gyventojai yra gerai informuoti apie gaisrus ir kitas nelaimes. Kaip svarbiausius informacijos šaltinius tyrimo dalyviai nurodė televiziją, radiją ir respublikinius laikraščius. Atliekant šį tyrimą, nustebino ir mūsų šalies gyventojų sąmoningumas. Jo metu išaiškėjo, kad net 91 proc. šalies gyventojų mano, kad savo saugumu, jog jų būstuose nekiltų gaisras, turėtų rūpintis jie patys. Tyrimo respondentų nuomone, norint sumažinti gaisrų skaičių, būtina griežtinti baudas už sukeltus gaisrus, mokyti gyventojus, kaip apsisaugoti nuo jų, įrengti dūmų detektorius ir priešgaisrines signalizacijas. Daugiau nei trečdalis tyrimo dalyvių mano, kad būtinos visos šios prevencinės priemonės.

Daugiau kaip pusė (57 proc.) apklaustųjų teigė, kad pagerinti Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbą labiausiai padėtų ugniagesių atlyginimų didinimas. 53 proc. tyrimo dalyvių mano, kad padėtų geresnis priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų materialinis aprūpinimas, o 47 proc. manymu – geresnis darbuotojų profesinis mokymas ir kvalifikacijos kėlimas.

Tyrimą šių metų gegužės 14-24 d. atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai”. Jo metu buvo apklausti 1002 respondentai nuo 18 iki 65 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.