DNR tyrimai patvirtino Rusijos piliečio Briancevo ir palaidoto Taline sovietinio kario giminystę

Pakartotinė genetinė ekspertizė, atlikta pirmadienį Taline, patvirtino, kad Rusijos pilietis Viktoras Briancevas yra Aleksejaus Briancevo – Sovietų Sąjungos kario, kuris buvo palaidotas Brolių kape Tenismegio kalvoje, sūnus, pranešė Estijos televizija.

V.Briancevas agentūrai „Interfax” papasakojo, kad ketina parsivežti tėvo palikus į Rusiją ir palaidoti tėvynėje Rostovo srities Gukovo mieste.

1222-ojo artilerijos pulko kapitonas A.Briancevas žuvo 1944 metų rugpjūčio 22 dieną Taline ir buvo palaidotas Brolių kape Tenismegio kalvoje su dar 11 sovietinių kareivių.

Remiantis Estijos valdžios potvarkiu, balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje karių palaikai buvo ekshumuoti ir bus perlaidoti Karių kapinėse. Perlaidojimo ceremonija vyks liepos 3 dieną.

Kapitono A.Briancevo sūnus yra pirmasis artimiausias giminaitis, kuris atvyko į Estiją atlikti ekspertizės ir išsivežti tėvo palaikų į Rusiją. Kaip tikimasi, iš Rusijos atvyks ir kitų perlaidojamų karių giminaičių.

Vyriausybės sprendimas ekshumuoti 12 Sovietų Sąjungos karių palaikus iš Brolių kapo Talino centre Tenismegio kalvoje sukėlė Estijos rusakalbių gyventojų nepasitenkinimą – jie tai vertina kaip žuvusiųjų atminimo išniekinimą. Dėl to Estijoje buvo kilusios masinės riaušės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.