Priešininkui – margaspalvių dažų ataka

Daugeliui žmonių Lietuvoje dažasvydžio sporto šaka dar nežinoma, tačiau šis dinamiškas žaidimas sparčiai atranda vis daugiau gerbėjų.

Žaidynes Radailių gyvenvietėje organizuojančio laisvalaikio idėjų centro direktorius Kęstutis Medelis pasakojo, kad dažasvydis mėgstamas tarp gimtadienių, bernvakarių, mergvakarių dalyvių, jį renkasi tiesiog tam, kad linksmai praleistų laisvalaikį.

Vaikams negalima

Dažasvydį galima žaisti bet kurioje atviroje vietoje – tiesiog atsivežamos pripučiamas figūros, kurios tampa žaidėjų prieglobsčiu nuo priešininkų atakų.

Jį gali žaisti neribotas kiekis žmonių. Prieš patį žaidimą pravedamas instruktažas. Kaina vienam žmogui – 30 litų. Už šią sumą žaidėjai aprūpinami švaria apranga, kaukėmis, pirštinėmis, skarelėmis ir šimtu dažų šovinių.

Dažasvydžio instruktorius Povilas Pilipavičius teigė, kad dažasvydį gali žaisti kiekvienas, nepriklausomai nuo jo sveikatos, svorio ar lyties, tačiau yra atsižvelgiama į amžių.

„Neretai paskambina mažamečių vaikų tėvai ir sako, kad nori, pavyzdžiui, septintojo gimtadienio proga vaikui padaryti dovaną – pažaisti dažasvydį. Tokio amžiaus vaikų į aikštelę neleidžiame, nes vaikas, pataikius šoviniui, gali pradėti verkti arba vidury žaidimo nusiimti apsauginę kaukę”, – aiškino Povilas.

Ir pramoga, ir sportas

Tačiau dažasvydis nėra tik pramoga – tai ir sportas, kuris nereikalauja ypatingų sugebėjimų. Laisvalaikio idėjų centre yra renkamos jaunuolių ir suaugusiųjų žmonių komandos. Šis centras ruošia jas varžyboms, kurios vyksta Lietuvoje ir svetur.

Žaidėjai skirstomi į mėgėjus, pradedančiuosius, naujokus ir profesionalus. Kęstutis ir Povilas turi savąją komandą – „Navigo”, tačiau ši komanda dar nėra profesionali. Dėl nuolatinės žaidėjų kaitos prarandami senbuviai, todėl yra priimami naujokai, kurie dar negali eiti į profesionalų gretas. Tačiau Povilas ir Kęstutis vylėsi, jog kitais metais jų komanda įžengs į profesionalų lygą.

Merginos – pranašesnės

Profesionalios rungtynės trunka penkias minutes, žaidžia penki žaidėjai prieš penkis. Kiekviena komanda turi sužaisti su visomis likusiomis komandomis, todėl varžybos užtrunka visą dieną.

Kęstutis ir Povilas pasakojo, kad per paskutiniąsias varžybas išnaudojo du šimtus tūkstančių dažų kamuoliukų – šimtą dėžių.

Vaikinai pasakojo, kad merginos šią sporto šaką renkasi rečiau nei vaikinai, tačiau daugelis jų žaidžia kur kas geriau. Kai merginos kovodavo su vaikinais, pastariesiems visada tekdavo pripažinti savo pralaimėjimą.

„Į mūsų klubą kažkada įstojo viena panelė, kuri dažasvydį žaidė tikrai nekaip. Tačiau ji visada prašydavo, kad ją pasiimtume į varžybas. Aišku, mes neatsisakydavome, bet žinodavome, jog ji trukdys komandai žaisti. Tačiau dabar ji žaidžia idealiai. Matyt, reikėjo laiko persilaužti”, – pasakojo Povilas ir Kęstutis.

„Gali būti pačios blogiausios nuotaikos, tačiau atėjęs į treniruotes viską pamiršti. Ir šiaip dažasvydį žaidžia labai linksmų plaučių žmonės”, – juokėsi vaikinai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Priešininkui – margaspalvių dažų ataka"

  1. Kestas

    Na… kaip visada zurnalistai megsta padauginti realius skaicius 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.