Politinis skandalas dėl intymumo

Jau devynis mėnesius trunkantis skandalas dėl Europos Komisijos (EK) vicepirmininko Giunterio Ferhoigeno veiksmų įgauna pagreitį, nors politikas neigia palaikąs intymų ryšį su savo pavaldine.

G. Ferhoigenas vis dažniau lyginamas su kol kas dar einančiu Pasaulio banko prezidento pareigas Polu Vulfovicu, kurio karjerą sužlugdė meilužės protekcija, rašo „The Times”.

Vokietijos žurnalas „Bunte” išspausdino naujų slapta darytų 62 metų G. Ferhoigeno ir jo 48 metų pavaduotojos Petros Erler nuotraukų, kuriose matyti, kaip politikas vakare įeina į P. Erler namus, o rytą komisaras su P. Erler išeina iš jos buto Briuselyje.

G. Ferhoigenas ketina paduoti žurnalą į teismą, o jo advokatai teigia, kad tokias nuotraukas galima laikyti kišimusi į asmeninį gyvenimą.

G. Ferhoigenas kaltinamas tuo, kad protegavo P. Erler palaikydamas su ja intymius santykius. P. Erler – patyrusi valstybės tarnautoja, viena iš nedaugelio Rytų Vokietijos atstovių, užimančių aukštas pareigas EK.

Tačiau komisaras neigia bet kokius kaltinimus ir teigia, kad jį su P. Erler sieja tik darbiniai santykiai. „Jai kylant karjeros laiptais nepalaikėme jokių santykių, išskyrus draugiškus, – spalį sakė G. Ferhoigenas. – Tokie santykiai mus tebesieja”.

Kaip rašo „The Times”, nemaloniausia visoje šioje situacijoje yra tai, kad šis skandalas kenkia Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri rengiasi sudėtingiausiai pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) stadijai – galutiniam viršūnių susitikimui.

Be to, G. Ferhoigenas ES administracijoje yra svarbi figūra: jis yra ne tik Komisijos pirmininko Žozė Manuelio Barozo pavaduotojas, bet ir ES įmonių ir pramonės komisaras, taip pat svarbiausias Vokietijos pareigūnas Briuselyje.

Praėjusią vasarą pasirodė nuotraukų, kuriose G. Ferhoigenas užfiksuotas atostogaujantis su P. Erler Nidoje. Nuotraukose komisaras ir jo pavaduotoja susikibę už rankų. Tačiau G. Ferhoigenas pareiškė, kad kolegoms laikytis už rankų yra normalu. Antroji G. Ferhoigeno žmona Gabriela sakė žinojusi apie minėtą kelionę. P. Erler taip pat yra ištekėjusi.

Vėliau buvo išspausdintos pliaže Nidoje besideginančių G. Ferhoigeno ir P. Erler nuotraukos.

G. Ferhoigenas nufotografuotas visiškai nuogas tik su raudona beisbolo kepuraite, P. Erler taip pat buvo nuoga.

Tačiau G. Ferhoigeno bendražygiai teigia, kad nieko čia tokio: P. Erler išaugo Rytų Vokietijoje, kur nudizmas yra normalus reiškinys. Taigi tai buvo įprastinė kolegų išvyka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.