Į rinktinę pakviestas R. Kuncaitis ilgai nedvejojo

Šių metų Europos krepšinio čempionate dalyvausiančios Lietuvos rinktinės trenerių štabe matysime gerai klaipėdiečiams pažįstamą veidą – vyriausiojo trenerio asistentu dirbs Klaipėdos „Neptūno” strategas Robertas Kuncaitis.

Kaip teigiama Lietuvos krepšinio federacijos pranešime žiniasklaidai, jį dirbti asistentu pakvietė vyriausiasis rinktinės treneris Ramūnas Butautas. Vakar R. Kuncaitis „Vakarų ekspresui” patvirtino, kad vos gavęs kvietimą dirbti rinktinėje priėmė jį ilgai nedvejodamas.

„Taip, jau sutikau. Smagu, kad mane įvertino. Darbas šalies rinktinėje – tai pakilimas karjeros laipteliu, didesnė atsakomybė ir patirtis”, – vakar sakė 43 metų R. Kuncaitis.

R. Kuncaitis vyrų rinktinėje užims trenerio asistento darbo atsisakiusio Maskvos srities „Chimki” komandos vyriausiuoju treneriu dirbančio Kęstučio Kemzūros vietą. Pastarasis savo sprendimą argumentavo tuo, kad nepavyko suderinti darbo Lietuvos rinktinėje ir Rusijos klube.

R. Butauto asistentu taip pat dirbs Vilniaus „Sakalų” treneris Rimas Kurtinaitis.

Kol kas neaišku, ar kitą sezoną R. Kuncaitis liks „Neptūne”, žinoma tik tiek, kad klubo vadovybė stengsis jį išlaikyti komandoje. Jeigu taip būtų, užėmęs postą vyrų rinktinėje treneris sakė nemanąs, kad toks jo sprendimas trukdys ir pasiruošimui ateinančiam sezonui su Klaipėdos ekipa.

„Aišku, rinktinė laiko atims, tačiau pasistengsiu abu darbus suderinti”, – sakė jis.

Tuo tarpu nacionalinės krepšinio komandos pasirengimas Europos čempionatui prasidės liepos 9 dieną stovykla Palangoje.

Trenerių R. Butauto, R. Kurtinaičio ir Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno susitikime užvakar buvo patikslinti kandidatų į Lietuvos pirmąją ir antrąją rinktines sąrašai.

Pirmosios komandos sąrašas nepasikeitė – į ją, kaip ir anksčiau kviečiami Simas Jasaitis, Šarūnas Jasikevičius, Robertas Javtokas, Žydrūnas Ilgauskas, Rimantas Kaukėnas, Linas Kleiza, Darjušas Lavrinovičius, Kšyštofas Lavrinovičius, Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Donatas Slanina ir Darius Songaila.

Anksčiau visi šie žaidėjai yra tvirtinę, kad rinktinei atstovaus, R. Butautui nepavyko susisiekti tik su Ž. Ilgausku ir išgirsti jo atsakymo.

„Situacija dėl Ž. Ilgausko dar nėra visiškai aiški. Kol kas jis dalyvauja NBA finaluose, todėl nenoriu jo trukdyti. Tačiau jis lieka pagrindiniame sąraše. Jei atsitiks taip, kad Žydrūno rinktinėje nesulauksime, jį pakeis kažkuris kitas krepšininkas, veikiausiai iš antrosios rinktinės”, – sakė R. Butautas.

Į antrąją rinktinę, kuri rugpjūčio 8-18 dienomis dalyvaus pasaulio studentų krepšinio čempionate Tailande, yra kviečiami Rolandas Alijevas, Michailas Anisimovas, Steponas Babrauskas, Tomas Delininkaitis, Tomas Gaidamavičius, Giedrius Gustas, Paulius Jankūnas, Vytenis Jasikevičius, Mantas Kalnietis, Antanas Kavaliauskas, Giedrius Kurtinaitis, Jonas Mačiulis, Darius Pakamanis, Marius Prekevičius, Renaldas Seibutis, Justas Sinica, Vytautas Šarakauskas ir Darius Šilinskis.

Beje, anksčiau planuota, kad šios rinktinės vyriausiuoju treneriu pasaulio pirmenybėse bus R. Kuncaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.