„Alytaus tekstilė” pakliuvo Ž.Buzo įtakon

Nors naujieji „Alytaus tekstilės” savininkai nenoriai prisistato viešai, kasdien vis labiau aiškėja, kas iš tiesų valdys šią didžiausią Alytaus bendrovę

LŽ jau rašė, kad Alytuje sklandė kalbos, jog vienas naujųjų savininkų, įsigijusių „Alytaus tekstilę”, yra prieštaringai vertinamas Marijampolės verslininkas Žydrūnas Buzas. Paaiškėjo, kad Ž.Buzas iš tiesų gali turėti sąsajų su „Alytaus tekstile”.

Trys penktadienį suformuotos naujos įmonės valdybos nariai yra bendrovės „Marijampolės gelžbetonis” vadovai – generalinis direktorius Ramūnas Žemaitis, jo pavaduotojas Antanas Gediminas Adomaitis, gamybos direktorius Romas Kukis. Į valdybą įeina ir du akcininkai – Bronius Bieliauskas ir Algida Žūkevičienė. Ji paskirta bendrovės generaline direktore.

Pagrindinė „Marijampolės gelžbetonio” akcininkė – UAB „Artapolas”, jos veiklos pagrindinės kryptys: nekilnojamojo turto nuoma ir pardavimas. Vienas „Artapolo” vadovų – komercijos direktorius – yra Ž.Buzas. Pati bendrovė įregistruota jo artimųjų vardu.

Anksčiau Ž.Buzas buvo teistas už gyventojų indėlių pasisavinimą. Žmonės, patikėję jo pažadais už indėlius gauti po 10 proc. palūkanų, prarado apie 2 mln. litų. Naujoji „Alytaus tekstilės” valdyba kol kas neturi veiklos plano.

„Situacija sunki. Vyriausybė pinigų nebeduos, jie iš mėnulio nenukris, norint pajudėti iš kritinio taško reikės daug dirbti. Jei net Vyriausybės dotacijos bendrovei nepadėjo išvengti krizės, vargu ar ir mums pavyks ką nors padaryti”, – dideliu optimizmu dėl ateities netrykšta „Alytaus tekstilės” valdybos pirmininkas A.G.Adomaitis.

Vakar bendrovėje padėtis buvo nepakitusi – gamyba nevyko, darbuotojai išleisti atostogų. Kada galima tikėtis veiklos atnaujinimo, ar įmonėje ir toliau bus gaminama tekstilė, valdybos pirmininkas negalėjo atsakyti.

„Vienas pagrindinių klausimų, kuriuos pavesta spręsti naujajai direktorei, – derybos su kreditoriais”, – sakė A.G.Adomaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.