Kurorto Vasaros estrados laukia permainos

Po kelerių metų senutę Palangos vasaros koncertų estradą turėtų pakeisti visus metus veikianti moderni ir daugiafunkcinė Koncertų ir konferencijų salė.

Planuojama, kad vietoje susidėvėjusios ir morališkai pasenusios Vasaros estrados moderni Koncertų ir konferencijų salė turėtų išdygti po ketverių metų.

Šiuo metu vyksta parengiamieji galimybių studijos tyrimai. Metus gali užtrukti projekto parengimas ir dokumentų teikti paraišką finansavimui gauti sutvarkymas, tiek pat laiko gali užtrukti paraiškos vertinimas.

Pusmetį ar ilgiau tęsis įvairūs konkursai, bus renkamas rangovas, o apie 1,5-2 metus truks pačios statybos.

Šiam projektui įgyvendinti lėšų ketinama siekti per Europos Sąjungos fondus. Kiek reikės lėšų naujosios salės statyboms, paaiškės parengus techninį projektą. Prognozuojama, kad naujos salės statyba pareikalaus apie 100 mln. litų.

Jeigu paaiškės, kad gaunamų lėšų nepakanka, Palangos miesto savivaldybė spręstų, kas dar galėtų prisidėti prie projekto įgyvendinimo finansavimo.

Visus metus veikianti salė Palangoje padėtų prailginti sezoną ir plėtoti konferencijų turizmą, o patalpas būtų galima panaudoti ir vietos bendruomenės poreikiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.