Aukso kainos Europoje išaugo

Aukso kainos Europos prekyboje pirmadienį išaugo, nors rinka išlieka lengvai pažeidžiama dėl galimo tolesnio aktyvų išpardavimo, teigė prekeiviai.

„Šiuo metu rinkoje pastebima pakankama paklausa iš pirkėjų pusės”, – sakė analitikas Simonas Viksas (Simon Wiks) iš „ScotiaMocatta”.

Tačiau jis ir kiti prekeiviai teigė, kad rinkoje toliau išlieka tolesnio aktyvų išpardavimo tikimybė ir aukso kainos trumpuoju laikotarpiu būtinai turi įveikti 654/55 JAV dolerių ribą tam, kad pasitrauktų iš pavojingos zonos.

„Tendencija, pastebima kreditavimo rinkose, yra nepalanki auksui. Jeigu akcijos ir toliau augs, kaip mes prognozuojame, tai gali turėti neigiamos įtakos auksui, jo kainoms”, – sakė kanadiečių ekonomistas Martinas Murenbildas (Martin Moorenbild).

Dienos prekybos sesijos metu aukso kainos siekė 651,95/652,45 JAV dolerio už unciją ribą, tuo tarpu penktadienį Niujorke jos sudarė 648,20/649,70 JAV dolerio už unciją ir buvo 1,0 proc. didesnės, palyginti su mažiausiu lygiu per tris mėnesius, 644,40 JAV dolerio.

Tarp kitų brangiųjų metalų platina pabrango iki 1 tūkst. 289/1 tūkst. 293 JAV dolerių už unciją, penktadienį platinos kainos siekė 1 tūkst. 281/1 tūkst. 285 JAV dolerius už unciją.

Paladžio uncija kainavo 366/369 JAV dolerius, sidabro uncija – 13,15/13,18 JAV dolerio už unciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.