Karštą savaitgalį vanduo Lietuvoje pasiglemžė mažiausiai 14 gyvybių

Karštą savaitgalį maudynės kai kuriems baigėsi nelaimingai – per tris savaitgalio dienas gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė net 11-kos skenduolių kūnus. Dar trijų skenduolių kūnai nerasti.
Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, žmonės skendo visoje Lietuvoje įvairiausiuose vandens telkiniuose.

Praėjusio penktadienio vakarą Vilniuje, iš Naujakiemio gatvėje esančio vandens telkinio gelbėtojai ištraukė 35 metų vyro kūną. Jis gulėjo 2 metrų gylyje, 6 metrų nuo kranto atstumu.

Šeštadienį vandens aukų būta jau daugiau.

Tos dienos vakarą gelbėtojai ištraukė 4 skenduolius.

Šalčininkų rajono Turgelių kaime esančiame vandens telkinyje gelbėtojai surado ir ištraukė į krantą 50-metį vyriškį. Kupiškio mariose nuskendo kartu su draugais pasimaudyti atvažiavusi 15-metė Kupiškio gimnazijos moksleivė.

Besimaudydami vaikai pastebėjo, kad mergaitė paniro po vandeniu ir neišniro.

Paaugliai dar mėgino ieškoti draugės, tačiau skenduolę surado ir ištraukė jau tik Kupiškio gelbėtojai, kurie su kabliu mergaitės kūną užkabino 4 metrų gylyje 8 metrų atstumu nuo kranto.

„Galima padaryti išvadą, kad mergaitė arba nemokėjo gerai plaukti, ar toje vietoje buvo gili duobė, ar paaugliai išdykavo vandenyje”, – sako ugniagesiai.

Pasirenkant iškylavimo vietą jie pataria atsižvelgti į kranto reljefą, į telkinio dugno struktūrą ar upės srovės stiprumą.

Šeštadienį Šakių rajone Grinaičių kaime prie Nemuno iškylavo viena marijampoliečių šeima.

Atrodo, kad maudynių vieta nebuvo tinkama, nes toje vietoje upės vaga staigiai gilėja, o srovė gan stipri. Vienas devynmetis berniukas bebraidžiodamas netikėtai slystelėjo ir įkrito į vandenį.

Skęstantį vaiką puolė gelbėti 47 metų marijampolietis Virginijus Packevičius, kuris sugebėjo sugriebti ir išstumti berniuką prie kranto. Tačiau drąsus vyriškis, buvęs sportininkas, nesugebėjo išsivaduoti iš stiprios srovės gniaužtų. Skenduolio šeštadienį ir sekmadienį ieškojo gelbėtojai bei narai, tačiau paieškos kol kas buvo nesėkmingos. Pirmadienį paieška bus tęsiama.

Taip pat šeštadienio vakarą Klaipėdos rajono Judrėnų kaime naujai iškastame tvenkinyje nuskendo 21 metų vaikinas. Tvenkinys tėra tik 20 metrų ilgio ir 8 metrų pločio, tačiau jo pakako, kad pasiglemžtų jauno žmogaus gyvybę.

Sekmadienį gelbėtojai iš vandens ištraukė dar 6 nuskendusių žmonių kūnus. Žmonės paskendo

Vilniaus, Šiaulių, Šakių, Šalčininkų ir Zarasų rajonuose bei Klaipėdoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.