Čempionai „Atlantą” pribaigė per pirmąjį kėlinį

Užvakar Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionato varžybose Klaipėdos „Atlantas” pralaimėjo čempionato lyderei Kauno „FBK Kauno” ekipai.

„Atlantas” namų aikštėje pralaimėjo 1:2 (1:2)

13-ojo turo rungtynėse pavojaus varpai klaipėdiečiams šįkart nuaidėjo labai anksti. Kaunietis Mindaugas Bagužis įvartį į uostamiesčio komandos vartus šeštadienį pelnė jau 1-ąją susitikimo minutę.

Itin greitas svečių įvartis klaipėdiečių, atrodo, nesutrikdė – jau po šešių minučių gražiu įvarčiu rezultatą išlygino „Atlanto” lyderis Luka Aničičius. Greitasis kroatas Lietuvos pirmenybėse iš viso jau yra pelnęs 8 įvarčius ir tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų užima 2-ąją vietą.

Nugalėtojų titulą ginantys kauniečiai pirmąjį rungtynių kėlinį užbaigė taip pat, kaip ir pradėjo – antrasis, pražūtingas įvartis į „Atlanto” vartus krito 45 minutę. Po baudos smūgio pasižymėjo Audrius Kšanavičius.

Antrajame kėlinyje abi komandos žaidė grubiai, tačiau nė vienai jų pasižymėti nepavyko.

„Praleidome greitą įvartį pirmąją rungtynių minutę, tačiau pelnėme gražų išlyginamąjį įvartį, visgi, atrodo, kad mūsiškiams nereikėjo pertraukos – jos metu žaidėjai tarsi užmigo”, – po rungtynių kalbėjo „Atlanto” vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius.

Stratego manymu, iš aikštės turėjo būti išvarytas A. Kšanavičius, kumščiu į krūtinę smogęs „Atlanto” kapitonui Andriui Petreikiui.

„Aš praradau kamuolį ir Ą. Kšanavičių už marškinėlių patempiau. Šis susinervino ir trenkė man – tai nebuvo žaidybinė situacija. Gal ir aš pats geltona kortele turėjau būti nubaustas, bet ir į kauniečio elgesį reikia reaguoti”, – sakė A. Petreikis.

V. Lekevičius „Vakarų ekspresui” sakė dėl šio atvejo netgi svarstantis galimybę kreiptis į Lietuvos futbolo federaciją.

„Apie teisėjavimą jau pavargau kalbėti”, – sakė treneris.

„FBK Kaunas” po šios pergalės turi jau 32 taškus ir artimiausius persekiotojus – „Žalgirio” futbolininkus – lenkia šešiais taškais. „Atlantas” su 12 taškų lieka 8 turnyrinės lentelės vietoje.

Lietuvos futbolo A lygos čempionato 13-ojo turo rungtynėse šeštadienį Vilniaus „Žalgiris” namuose 1:0 (1:0) įveikė Vilniaus „Vėtrą” ir pakilo į antrąją vietą.

Kiti NFKA rezultatai: Šilutės „Šilutė” – Šiaulių „Šiauliai” 2:1 (1:0), Marijampolės „Sūduva” – Panevėžio „Ekranas” 1:1 (0:1), Vilniaus „Žalgiris” – Vilniaus „Vėtra” 1:0 (1:0).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.