Karšti orai verčia specialistus itin griežtai kontroliuoti maisto produktų kokybę turguose

Nusistovėjus karštiems orams sostinės turguose sugriežtinta sanitarinė ir veterinarinė maisto produktų kontrolė.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistų, dažniau tikrinami atskirų pardavėjų ir bendrovių atvežtų mėsos, žuvies, pieno gaminių dokumentai. Taip pat vietose atidžiai stebima, kad nebūtų pažeistos produktų laikymo sąlygos.

VMVT pareigūnai perspėja, kad vasaros karštymečiu turgavietėse pirkėjai būtų atsargūs – nepirktų šaldytuvuose nelaikomų pieno, mėsos, kitų greitai gendančių produktų. Nepatartina jų pirkti ir iš atsitiktinių prekeivių turgaviečių prieigose. Tokių prekiautojų netrūksta prie Halės ir Kalvarijų, kitų sostinės turgaviečių.

Tuo tarpu centrinėse sostinės Kalvarijų ir Halės turgavietėse gerokai atpigo iš Lenkijos atvežtos braškės. Pardavėjai jų kilogramą siūlo po 4-4,5 lito. Prieš savaitę braškės kainavo beveik dvigubai brangiau. Už importinių vengriškų trešnių kilogramą vis dar prašo 14-15 litų.

Turgavietėse atvežtinių šviežių bulvių kilogramas kainuoja apie 3 litus, gausu kitų daržovių – agurkų, pomidorų, kopūstų, krapų, petražolių. Trumpavaisių agurkų kilogramas kainuoja iki pusketvirto lito, šiek tiek pigiau – pomidorų. Šviežių kopūstų kilogramas – 4 litai, 100 gramų salotų – 2 litai, svogūnų laiškų – 1 litas.

Kiaulienos kumpio kilogramas turguose atsieina apie 8 litus, jautienos – 7-8 litus. Rūkytų lašinių kilogramas, priklausomai nuo jų storumo, kainuoja 7-9 litus, šviežių lašinių – 5-7 litus. Už kaimiško skilandžio kilogramą tenka mokėti 19 litų, rūkytos šoninės – iki 10 litų, kumpelių – 15-17 litų.

Turguose nestinga medaus pardavėjų, kurie šio produkto kainas išlaiko beveik stabilias: už kilogramą prašo iki 14 litų.

Kalvarijų turguje kaimiškos grietinės kilogramą parduoda po 6-7 litus, varškės kilogramas kainuoja 7 litus, sviesto – 11 litų, o už varškės sūrio kilogramą prašo 9-10 litų.

Turgaviečių žuvų paviljonuose gyvi karpiai parduodami po 10 litų už kilogramą, šaldytos jūros lydekos – po 7-8 litus, šalto rūkymo skumbrės – po 9-10 litų, žiobrių – po 8 litus. Marinuotų skumbrių kilogramas kainuoja 9 litus, silkių – 5 litus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.